Fata Morgána

Kroupovka Kuchařka: Kroupovka

Doba přípravy: 30 minut velký plech Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry, Řezy 8 názorů

Suroviny

20 dkg polohrubé mouky
20 dkg moučkového cukru
4 celá vejce
10 lžic horké vody
prášek do pečiva
Krém:
3 karamelové pudinky
3/4 litru mléka
750 ml zakysané smetany
20 dkg cukru
Dále:
piškoty
káva
rum
kakao (Granko)
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si upečeme piškot, ušleháme celá vejce s cukrem a 10 lžícemi horké vody, nakonec přidáme mouku a prášek do pečiva.

  2. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný pekáč a upečeme.

  3. Mezitím si uvaříme pudink ze 3 sáčků, ¾ litru mléka, cukru a dochutíme mandlovou trestí (nemusí být). Pudink necháme za občasného míchání zcela zchladnou. Pak do něj vmícháme předepsané množství kysané smetany a pokud máme v pudinku hrudky, ponorným mixerem vyšleháme vše dohladka.

  4. Na vychladlé, upečené těsto namažeme část krému, poklademe piškoty namočenými v kávě s rumem.

  5. Zbylý krém dáme navrch a posypeme kakaem nebo grankem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 248 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Fata Morgána

Tématické fráze: zakysanka recepty fatˇamorgana fatum dort morgan fata recept mía řezy řez z mandlovou trestí sýr fata při kolikati stupních péci sekanou mía řez na pekáč dort morgan při kolika stupních péci kachnu zakysanka- recepty pečivo s mandlovou trestí těsto horký pudink recepty moučníky na 10 porci