Campo Di Fiori (brambůrková pizza)

Mirusha Kuchařka: Mirusha

2 plechy Pizzy 6 názorů

Suroviny

Těsto:
500 g hladké mouky
300 ml vlažné vody
2 polévkové lžíce oleje
1 kávová lžička soli
1/8 kostky droždí (cca 6g)
hrubá mouka na podsyp
Obloha:
Rama Cremefine
3 brambory
větší kuřecí prsíčko
3 Mozzarely
rozmarýn
barevný mletý pepř
sůl
olej
pečící papír
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si nachystáme těsto. Já používám chytrého pomocníka (domácí pekárnu), všechny ingredience vložím do DP, zapnu program "těsto" a čekám na výsledek. Pokud nemáme DP, postupujeme stejně jako u těsta kynutého. Po nakynutí si těsto rozdělíme na dva stejné bochánky a necháme ještě chvilku odpočívat.

  2. Brambory si oloupeme, nakrájíme na menší tenké plátky a na oleji mírně osmahneme. Poté osolíme, podlijeme troškou vody a chvilku podusíme, aby změkly. Kuřecí prsíčko si nakrájíme na menší nudličky, také na trošce oleje osmahneme, osolíme, opepříme.

  3. Každý bochánek vyválíme na placku, podsypáváme hrubou moukou, aby se těsto nelepilo, přendáme na plech vyloženým pečícím papírem a opatrně ještě těsto vytáhneme až do okrajů plechu.

  4. Na pizzu nalijeme smetanu (cca půl lahvičky na 1 pizzu), lžící rozetřeme po celé ploše, mírně osolíme, posypeme na hrubo nastrouhanou mozzarelou (nejlepší je opravdu dát sýr hned jako první, krásně se ve smetaně rozpustí a trošku ji "zahustí").

  5. Dále posypeme osmaženými brambůrky, kuřecím masem a posypeme rozmarýnem. Pečeme v rozehřáté horkovzdušné troubě na 210°C cca 10 minut.

Poznámka

Těsto opravdu můžu doporučit, je to "místní" recept, akorát upravený na dva plechy. Je tam i krásně nafocený postup:)

http://www.toprecepty.cz/recept/3434-ako-na-pizzu/...

Tuto pizzu si hrozně ráda dávám v mé oblíbené pizzerii, takže recept je odkoukaný, snad bude chutnat :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Campo Di Fiori (brambůrková pizza)

  • marunda marunda

    tak teď se s ní láduju, abych Ti mohla napsat, jaká je. Ta smetana je vynikající. Ještě jsem ji trochu osolila a je opravdu jak z pizzerie. Příště tam ještě dám asi ovoce, broskve, nebo ananas. Supr recept, díky a ukládám:yes: jo přidala jsem foto

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-*Mé oblíbené brambory;-)já bych si rozhodně pochutnala:-p+8:yes:

    Odpovědět

  • marunda marunda

    jé to musí být vynikající, nedávno jsem takovou měla a byla tam i brokolice a fakt supr. Určitě ji vyzkouším :yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

  • zizala zizala

    Líbí se mi i Tvoje verze, někdy vyzkouším :-p:yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    vypadá to moooc dobře;-):yes:
    velice nezvyklé ingredience navrch..no,proč ne:-?
    každopádně to chce prubnout;-):-)

    Odpovědět

Tématické fráze: kampo di fiori mail cartedifiori.it loc:cz pizzerie rama jaká smetana na pizzu pizza rama pizza navrch brambory,smetana pizza hrubou moukou pramburkova pizza bramburkove kroužky jakou smetanu dat na pizzu jakou smetanu na pizzu jaká jsou nejlepší kynutá těsta jaká mozzarella na pizzu hrubá pizza těsto na pizzu jako z pizzerie 400 g hladké mouky pizza na půl plechu pizza s mozzarelou recepty mail cartedifiori.it bramburkove testo pizza navrch brambory a smetana