Ořechovka
Recept ještě nebyl hodnocenOřechovka je likér z nezralých vlašských ořechů, podobně se vyrábí i mandlovice. Ořechovkou léčily naše prababičky a babičky pokažený žaludek po nemírném hodování. Kdo…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 172 kJ / 280 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Ořechovka je likér z nezralých vlašských ořechů, podobně se vyrábí i mandlovice. Ořechovkou léčily naše prababičky a babičky pokažený žaludek po nemírném hodování. Kdo…
Vynikající domácí likér z višní, kterým potěšíme návštěvy. Proti kupovanému neobsahuje umělá barviva ani příchutě. Tak jen zbývá sehnat nebo natrhat višně a dát se do…
Zvláštní, velmi křehké těsto, pečené na obyčejném kancelářském papíru, aby se dalo dobře přenášet. Nadýchaný krém je až příliš jemný, proto ho doporučujeme ještě…
Griotka z višní je alkoholický nápoj, který v sobě spojuje intenzivní chuť a osvěžující aroma čerstvých višní. Dopřejte si tento exkluzivní likér a nechte se unést do…
Mátový likér je oblíbený bylinný nápoj, který vyniká svou svěží chutí a léčivými vlastnostmi. Vyrábí se z máty peprné, která je známá svým pozitivním účinkem na zažívací…
Višně propláchneme vodou, dáváme po částech do láhve, prosypáváme cukrem a přidáme koření. Zalijeme vodkou a rumem, zavíčkujeme a necháme v teple zhruba 2 - 3 týdny. Pak…
Domácí likér, který svou chutí, vůní i vzhledem připomíná slavnou Becherovku. Podávat ho můžeme při slavnostních příležitostech jako likér ve skleničce na stopce,…
Léčivé účinky zázvoru jsou známé a ověřené napříč generacemi. Pokud se o vás pokouší chřipka či jiná viróza, jistě se vám bude hodit náš recept na zázvorovici, kterou…
Do velkého hrnce nalijeme odměřenou šťávu, vodu, vanilkovou dřeň i lusk, vmícháme cukr. Uvedeme do varu a za stálého míchání povaříme po dobu minimálně 5 minut. Vmícháme…
Uzené maso si uvaříme, necháme vychladnout a naporcujeme tak na 1 cm vysoké řízky, v misce si rozšleháme vejce s česnekem, citronovou šťávou, vodkou, zázvorem,…
Desátý den tinkturu procedíme přes plátýnko nebo filtrovací papír a naplníme láhvičku s nekovovým uzávěrem. Uložíme na chladnějším místě a je dobré zabalit do alobalu,…
Výborný kořeněný pomerančový likér vás v ošklivém počasí příjemně zahřeje. Vodku týden macerovanou s vanilkou, badyánem a skořicí smícháme s vodou svařenou s cukrem. Po…
Půlku melounu vydlabeme buď lžičkou, nebo tvořítkem na kuličky a vrátíme do misky z melouna. Zahradní ovoce umyjeme, necháme okapat, větší si nakrájíme a přidáme do…
V sychravém počasí jsou zázvorové nápoje žádané. Pokud obsahují alkohol, med a citron, jsou nejenom lahodné na chuť, ale i léčivé. Na jejich výrobu vyberte kvalitní…
Do shakeru nalejeme citrónovú šťavu, vodku a pepermintový likér. Pridáme ľad a poriadne pretrepeme.Vezmeme vysoký pohár na long drink, ktorý naplníme ľadom a zo shakera…
Mátový extrakt je koncentrovaný přírodní produkt, který zachycuje svěží a intenzivní chuť máty peprné. Tento extrakt lze využít na ochucení nápojů, dezertů nebo marinád.…
Pokud se vám urodí hodně malin, uchovejte si je na zimu v podobě tohoto likéru. Lze ho pít samostatně, nebo přidávat do čaje či svařeného vína. Krásně voní a pokaždé vám…
Jahody očistíme, omyjeme a necháme okapat. Z pomeranče vymačkáme šťávu, smícháme ji s vodkou a moučkovým cukrem. Přelijeme přes pokrájené jahody a na 1 hodinu uložíme do…
Meloun vypeckujeme, pokrájíme na kostky a dáme zmrazit, hodinka by měla, vzhledem k obsahu vody v melounu, stačit.Zmrazený meloun rozmixujeme, spolu s cukrem, ciderem a…
Domácí gravlax: Filet lososa omyjeme studenou vodou, pečlivě vysušíme a potřeme ze všech stran vodkou nebo rumem. Ten zabrání pomnožení případných bakterií. Z cukru,…
Vodku nalijeme do skleničky, z které budeme pít, přidáme koření, trošíčku soli, citronovou šťávu, kostky ledu a dolijeme sklenici tomatovým džusem, ozdobíme navrch…
Společně s vodkou a likérem rozehřejeme nad párou na kousky nalámanou čokoládu.Nádobu s rozehřátou čokoládou sundáme z ohně a necháme pět minut stát.Přidáme žloutky a…
Zimní počasí přímo vybízí k tvorbě a degustaci alkoholických likérů. Tento kávový si jistě oblíbíte. Vůně kávy a vanilky, sladkost a alkohol je skvělá kombinace na…
Pomerančový džus smícháme s červeným lambruskem a panákem vodky. Můžeme přidat led.