Likér z višní

Irule Kuchařka: Irule

Doba přípravy: cca 35 minut 6 lahví po 500ml Nápoje 7 názorů

Suroviny

2 litry višňové šťávy
1 vanilkový lusk (vyškrábneme dřeň a lusk rozkrojíme na 6 dílů)
500 ml vody
1 želírovací cukr Extra 2:1 od Dr. Oetkera
700 ml vodky
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Do velkého hrnce nalijeme odměřenou šťávu, vodu, vanilkovou dřeň i lusk, vmícháme cukr. Uvedeme do varu a za stálého míchání povaříme po dobu minimálně 5 minut. Vmícháme vodku a likér necháme trochu vychladnout.

  2. Likér naplníme do lahví, do každé vložíme kousek vanilkového lusku a uzavřeme.

  3. Likér podáváme vychlazený. Před podáváním protřepeme.

Poznámka

Receptář č.32 od Dr.Oetkera - Barvy ovoce

Likér je hustší, ale moc dobrý ;-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Likér z višní

  • Navir Navir

    casino: Likéry jsou stupňovitostí alkoholu někde mezi dezertními víny a destiláty. Většinou mají mezi 20–40 % alkoholu, ale některé mají i přes 50 %. Cukru mají likéry od 100 g/l. Bylinné alkoholické nápoje s obsahem cukru do 100 g/l se nazývají hořké lihoviny. Lihoviny s obsahem cukru nad 250 g/l lze označit jako krém.;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    Irule:
    To, že je rcp "odněkud" ještě automaticky neznamená, že není zralý poslat ho "někam":-D:-D:-D Víme, jaké ptákoviny se občas najdou např. i na WIKI:-(( Ten Dr. v rcp prodává především svůj želírem obohacený cukr (přiznávám, že to zahuštění lihoviny se mi líbí:yes: )
    Já to beru z pohledu zatřídění lihovin do kategorií podle obsahu alkoholu a cukru, a tomuto by MOŽNÁ sedl název VIŠŇOVKA, ale je jasné, že Dr. to měnit nebude...:-))

    Jana: ač neregi, tak odpovídám:-))
    Možná máte pravdu..., ale už při prvním pokusu mi "hledač" nabídl toto: http://recepty.vareni.cz/dedeckuv-bezinkovy-liker/ Věřte má to logiku; pokud má alkohol m.j. i konzervovat, tak proč se ho zbavovat vařením, že?
    Btw, vařit takový poklad jako jsou bezinky, je další ... (už se nebudu opakovat:-D Máti si dělala "na srdíčko" nevařenou šťávu z bezinek. Konzervovalo se to cukrem (bylo to sladké jako cecek) a rumem. (Byl to po eierkoňaku další jed v řadě, který jsem od úúútlého věku polizoval... No, jaké to vzalo konce, je vidět i po letech...:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Casino: proč by to byla ptákovina? Bezinkový likér se taky dělá tak, že se do vroucí šťávy přimíchá rum...;-)

    Odpovědět

  • Irule Irule(autorka receptu)

    casino: je to recept přímo z časopisu Dr. Oetkera i název je originál, nic jsem neměnila.

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    To se mě moc líbí.:yes:

    Odpovědět

  • casino casino

    No nevím, zda lze likérem nazývati nápoj, který má alkoholu odhadem asi tolik co lehké víno...:-O A to neuvažuji o úbytku alkoholu, pokud se tento přimíchá do vroucí šťávy, což je taky ptákovina...:-O

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Jistě moc dobré pitíčko:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: višně v alkoholu domácí višňovka s rumem višnovka likér likér z višní višňovka ze slivovice domaci visnovy liker visnovy liker višňovka likér recept višňovka z rumu višnový likér s rumem višňovka s rumem recept na líkér z višní recepty z višní višňový liker recept recept višňovka višňovka recept visne liker domaci visnovka recept na višňový likér liker višnovka

Zapomněl/a jsem heslo