Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Likér z višní

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min

35 min (35 min příprava)

21. 7. 2014 18:37

Suroviny

Porce: 6 lahví po 500ml

Nutriční hodnoty

Energie13 807 kJ / 3 300 kcal
Bílkoviny24,00 g
Tuky12,00 g
Vláknina8,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 163 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy280,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Receptář č.32 od Dr.Oetkera - Barvy ovoce

Likér je hustší, ale moc dobrý ;-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Navir

22. 7. 2014 13:17

casino: Likéry jsou stupňovitostí alkoholu někde mezi dezertními víny a destiláty. Většinou mají mezi 20–40 % alkoholu, ale některé mají i přes 50 %. Cukru mají likéry od 100 g/l. Bylinné alkoholické nápoje s obsahem cukru do 100 g/l se nazývají hořké lihoviny. Lihoviny s obsahem cukru nad 250 g/l lze označit jako krém.;-)

casino

22. 7. 2014 08:43

Irule:
To, že je rcp "odněkud" ještě automaticky neznamená, že není zralý poslat ho "někam":-D:-D:-D Víme, jaké ptákoviny se občas najdou např. i na WIKI:-(( Ten Dr. v rcp prodává především svůj želírem obohacený cukr (přiznávám, že to zahuštění lihoviny se mi líbí:yes: )
Já to beru z pohledu zatřídění lihovin do kategorií podle obsahu alkoholu a cukru, a tomuto by MOŽNÁ sedl název VIŠŇOVKA, ale je jasné, že Dr. to měnit nebude...:-))

Jana: ač neregi, tak odpovídám:-))
Možná máte pravdu..., ale už při prvním pokusu mi "hledač" nabídl toto: http://recepty.vareni.cz/dedeckuv-bezinkovy-liker/ Věřte má to logiku; pokud má alkohol m.j. i konzervovat, tak proč se ho zbavovat vařením, že?
Btw, vařit takový poklad jako jsou bezinky, je další ... (už se nebudu opakovat:-D Máti si dělala "na srdíčko" nevařenou šťávu z bezinek. Konzervovalo se to cukrem (bylo to sladké jako cecek) a rumem. (Byl to po eierkoňaku další jed v řadě, který jsem od úúútlého věku polizoval... No, jaké to vzalo konce, je vidět i po letech...:-D:-D:-D

Jana

22. 7. 2014 07:16

Casino: proč by to byla ptákovina? Bezinkový likér se taky dělá tak, že se do vroucí šťávy přimíchá rum...;-)

Irule

22. 7. 2014 06:42

casino: je to recept přímo z časopisu Dr. Oetkera i název je originál, nic jsem neměnila.

Ivana Ch

22. 7. 2014 03:47

To se mě moc líbí.:yes:

casino

21. 7. 2014 22:53

No nevím, zda lze likérem nazývati nápoj, který má alkoholu odhadem asi tolik co lehké víno...:-O A to neuvažuji o úbytku alkoholu, pokud se tento přimíchá do vroucí šťávy, což je taky ptákovina...:-O

ivulinka

21. 7. 2014 19:55

Jistě moc dobré pitíčko:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: višně v alkoholu višnovka likér domácí višňovka s rumem likér z višní višňovka ze slivovice domaci visnovy liker visnovy liker višňovka likér recept višnový likér s rumem recept na líkér z višní višňovka z rumu višňovka s rumem recepty z višní višňový liker recept recept višňovka višňovka recept liker višnovka liker z višni recept visne liker višňovka ze slivovice recept

Suroviny: šťáva višňová, lusk vanilkový, voda, cukr želírovací, vodka

TopRecepty.cz

Likér z višní

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w85J