Domácí becherovka

Lenunka Kuchařka:

Nápoje 32 názorů

538

Suroviny

1 l vodky
7 ks hřebíčků
1 ks celé skořice
3 PL cukru
1 vanilkový cukr
1 PL bylinkového čaje Stomaran (k dostání v lékárně)
Recept si zatím oblíbilo 38 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vše smícháme ve větší lahvi (třeba od okurek), zakryjeme igelitem a zagumičkujeme. Necháme louhovat 2 dny na chladném a tmavém místě. 1-2x míchneme, aby cukr neseděl na dně, ale rozpustil se.

  2. Pak ochutnáme a pokud chceme likér víc hořký, můžeme ještě den nechat, ale ne víc než tři dny, pak už je to moc - ty dva dny jsou vyzkoušené, je to tak akorát. Podle chuti dosladíme (já nedoslazovala, bylo to akorát).

  3. Scedíme, necháme ještě 2-3 dny uležet, pak vychladíme a pijeme jako lék.

Poznámka

Recept je od známého, ale koukala jsem, že už je i na internetu - s různými poměry koření. Tenhle poměr chutná fakt jako becherovka.

Pokud byste zakoupili čaj sáčkový, dejte 3 sáčky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 030 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí becherovka

  • Lenunka Lenunka(autorka receptu)

    Eli: trvanlivost je omezena jen vůlí obyvatelů bytu, ve kterém se nalézá:-)

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka(autorka receptu)

    no já to fotila tři dny od naložení, po půl roce to asi má vyzrálejší barvičku:-) je super, že jste vydrželi s paní casinovou počkat půl roku na výsledek, nám se to doma nepovedlo:-D, a opravdu si vážím toho, že jste si recept oblíbil:-):-K:-K

    Odpovědět

  • casino casino

    becherovka vs. Becherovka
    Po půlroce došlo k degustaci a už se mi dnes z toho ochutnávání trošku motá hlava:-)
    Paní casinová okamžitě podle barvy poznala, co je Becherovka a co je becherovka.
    Když jsme chutnali naslepo, tak už si tak jistá nebyla :-O
    Naše rodina se "chlastem" živí déle než 111 roků a mám už poněkud znerezovatělé patro, ale pokud by si někdo dal tu práci a trošku si pohrál s barvou becherovky, tak by z ní Becherovka ještě mohla být:-)
    No, skoro Becherovka:-D ale ani to slůvko "skoro" mi nebrání být 38. kuchtíkem, který si rcp oblíbil :yes::-):-D:-K

    Edit:
    Fčíl čučím na úvodní fotečku...
    Mi ta barva vyšla spíše jako J.R.

    Odpovědět

  • casino casino

    becherovka vs. Becherovka
    Po půlroce došlo k degustaci a už se mi dnes z toho ochutnávání trošku motá hlava:-)
    Paní casinová okamžitě podle barvy poznala, co je Becherovka a co je becherovka.
    Když jsme chutnali naslepo, tak už si tak jistá nebyla :-O
    Naše rodina se "chlastem" živí 111 roků a mám už poněkud znerezovatělé patro, ale pokud by si někdo dal tu práci a trošku si pohrál s barvou becherovky, tak by z ní Becherovka ještě mohla být:-)
    No, skoro Becherovka:-D ale ani to slůvko "skoro" mi nebrání být 38. kuchtíkem, který si rcp oblíbil :yes::-):-D:-K

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Eli: Já nejsem autor, ale vydrží nejen v lednici, vždyť je to alkohol :-). U nás tedy nevydržela, protože byla tak skvělá, že byla za chvíli fuč :-). Alkohol se nekazí :-)

    Odpovědět

  • Eli Eli(neregistrovaný)

    Dobrý den,mužů se zeptat jak dlouho v lednici vydrží?nebo vypět co nejdřív? Chci darovat jako dárek tak abych nebyla za blbce až se to nebude dat pit:-((

    Odpovědět

  • kamila29 kamila29

    Tak vyzkoušeno a několikrát po sobě ochutnáno :-p a hlásím - skutečně je to becherovka. Jen je trošku ostřejší než originál :yes:

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka(autorka receptu)

    Jana Remkova: moc mě to těší :-K

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Lenunka: je moc dobrá. Zkusila jsem jen malého panáka a nechávám ještě uležet :-). Už dlouho jsem ji nepila, snad 20 let, tak je načase vyzkoušet něco, co se dá udělat doma a je opravdu becherovce velmi podobné, pokud ne stejné :-)

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka(autorka receptu)

    Jana Remkova: velice děkuji za pochvalu i za krásnu fotku:-):-K

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    A je hotovo. Teda, musím říct, má to sílu! ;-). Už dlouho jsem becherovku nepila, ale myslím, že chutná přesně tak, jak chutnat má :-). Pokud nevadí, přidávám foto :-8

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Mám naloženo :-) :-8

    Odpovědět

  • yossi yossi

    Dnes dorobena a okostovana. Bodik si zasluzi. Je super. Dik za recept.
    :yes:

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka(autorka receptu)

    Zavadilová : já ji jednou měla taky tmavší, ze sáčkového čaje, ze sypaného byla světlejší:-), ale chuť se nezměnila
    jsem ráda, že chutná:-K

    Odpovědět

  • Zavadilová Zavadilová (neregistrovaný)

    Už jsem dělala 3x.Potvrzuji,je opravdu výborná.Měla jsem ji tmavší,ae chuť skvělá.Návštěva nicnepoznala,až jsem se přiznala,neboť jsem ji přelila do skla Becherovka Original

    Odpovědět

1 2 3

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: bylinný likér ze slivovice jak udělat becherovku domaci likery magistr stomaran likér domácí alkohol originál becherovka recept nabechorovku top recepty bylinkový likér recept domaci liker z bylinek recept becherovka mandle recept na domáci becherovku.cz becherovka jako lék bilinkový likér recept domaci bylinkove likery domaci bylinny likér ze slivovice recept koktejl z becherovky jak se dělá slivovice poměr namíchání bylinkového likéru recepty

Zapomněl/a jsem heslo