Domácí becherovka

Lenunka Kuchařka:

Nápoje 26 názorů

535

Suroviny

1 l vodky
7 ks hřebíčku
1 ks celé skořice
3 PL cukru
1 vanilkový cukr
1 PL bylinkového čaje Stomaran (k dostání v lékárně)
Recept si zatím oblíbilo 35 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vše smícháme ve větší lahvi (třeba od okurek), zakryjeme igelitem a zagumičkujeme. Necháme louhovat 2 dny na chladném a tmavém místě. 1-2x míchneme, aby cukr neseděl na dně, ale rozpustil se.

  2. Pak ochutnáme, pokud chceme likér víc hořký, můžeme ještě den nechat, ale ne víc než tři dny, pak už je to moc - ty dva dny jsou vyzkoušené, je to tak akorát. Podle chuti dosladíme (já nedoslazovala, bylo to akorát).

  3. Scedíme, necháme ještě 2-3 dny uležet, pak vychladíme a pijeme jako lék.

Poznámka

Recept je od známého, ale koukala jsem, že už je i na internetu - s různými poměry koření. Tenhle poměr chutná fakt jako becherovka.

Pokud byste zakoupili čaj sáčkový, tak dejte 3 sáčky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 532 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí becherovka

  • kamila29 kamila29

    Tak vyzkoušeno a několikrát po sobě ochutnáno :-p a hlásím - skutečně je to becherovka. Jen je trošku ostřejší než originál :yes:

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka(autorka receptu)

    Jana Remkova: moc mě to těší :-K

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Lenunka: je moc dobrá. Zkusila jsem jen malého panáka a nechávám ještě uležet :-). Už dlouho jsem ji nepila, snad 20 let, tak je načase vyzkoušet něco, co se dá udělat doma a je opravdu becherovce velmi podobné, pokud ne stejné :-)

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka(autorka receptu)

    Jana Remkova: velice děkuji za pochvalu i za krásnu fotku:-):-K

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    A je hotovo. Teda, musím říct, má to sílu! ;-). Už dlouho jsem becherovku nepila, ale myslím, že chutná přesně tak, jak chutnat má :-). Pokud nevadí, přidávám foto :-8

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Mám naloženo :-) :-8

    Odpovědět

  • yossi yossi

    Dnes dorobena a okostovana. Bodik si zasluzi. Je super. Dik za recept.
    :yes:

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka(autorka receptu)

    Zavadilová : já ji jednou měla taky tmavší, ze sáčkového čaje, ze sypaného byla světlejší:-), ale chuť se nezměnila
    jsem ráda, že chutná:-K

    Odpovědět

  • Zavadilová Zavadilová (neregistrovaný)

    Už jsem dělala 3x.Potvrzuji,je opravdu výborná.Měla jsem ji tmavší,ae chuť skvělá.Návštěva nicnepoznala,až jsem se přiznala,neboť jsem ji přelila do skla Becherovka Original

    Odpovědět

  • La Furi Roja La Furi Roja

    Škoda, že nepiju alkohol, tyhle pokusy na domácí alkohol mě baví :-D tak zase zůstanu u bezový šťavy.. Ale třeba to jednou využiju jako"jedlej dárek".

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka(autorka receptu)

    hosta: :-)

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Vodku máme, v úterý jdu pro čaj. Dokud nevyzkouším, neuvěřím:-D:yes:

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka(autorka receptu)

    Milan P.: Dobrý večer, děkuji:-), opravdu vyzkoušejte, já nakládala v úterý, ve čtvrtek jsme scedili, dnes jsem ochutnala finální vychlazený výrobek a nemá to chybu:), jsem milovníkem Becherovky a tahle becherovka je prostě super:)

    Odpovědět

  • Milan P. Milan P.

    Zdravím Vás a musím říci ,že s velkkým zaujetím studuji Váš recept . Určitě vyzkouším. Musí být vynikající. Milan P.

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka(autorka receptu)

    casino: "způsobem sobě vlastním vyjádřil hold", to bude ono, ve Vašem specifickém způsobu vyjadřování je někdy trochu těžké najít skrytou informaci:-)
    tak dejte vědět, jak se proces louhování vyvíjí:-);-)

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo