Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 282 kJ / 1 023 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,14 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 80,71 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do kastrůlku dáme cukr a za stálého míchání zkaramelizujeme na světlý odstín. Přidáme med, koření, zalijeme vodou, přidáme plátek citrónu a mírně povaříme.
Krok 2: Pak odstavíme, vyndáme citrón, přilijeme vodku a znovu zahříváme, až skoro k varu, ale nevaříme. Přecedíme do sklenic nebo šálků a ihned podáváme. Někde je zvykem přidat do vařonky lžičku kvalitního másla nebo vepřového sádla.
Zveřejněno 8. 7. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ostravská vařonka II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P2A
Moje poznámka
Ostravská vařonka II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P2A
Nejnovější recepty
Kuřecí kousky v lepkavé omáčce s pak choi
Přidáno před 9 hodinami
Třešňová granita
Přidáno před 14 hodinami
Broskvový kompot
Přidáno před 17 hodinami
Cuketové placičky s nivou
Přidáno před 19 hodinami
Starý jižanský recept na nakládané melounové slupky
Přidáno 29. 6. 2025 17:36
Naložený česnek v sádle
Přidáno 29. 6. 2025 17:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koláč s rebarborou a tvarohem
Lucie Hertlova před 5 hodinami
Řezy ORGASMUS
jaroslava.muckova61 před 9 hodinami
Vepřové srdce na smetaně
Sahula před 11 hodinami
Guláš z vepřového srdce a jater
Sahula před 11 hodinami
Křenová krkovička pečená s brambory
Sahula před 11 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
Werronika před 11 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
Evculina84 před 12 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
loribert před 14 hodinami
Mrkvová bábovka
Misad před 16 hodinami
Tématické fráze:
vařunka,
uzení masa postup,
domácí vařonka,
vařunka recept,
hriatuo,
recept varunka,
recept na vařunku,
jak se děla vařonka,
jak se dela varunka,
domácí zabijačka recepty,
svařonka,
zabijačka recepty,
ostravska varunka,
zabijačka postup,
vánoční vařonka,
domaci vařunka,
vařunka recepty,
zabijačka recept,
domaci zabijačka recept,
postup zabijačky
Suroviny:
cukr krystal,
med,
voda,
vodka,
citron,
koření nové koření,
koření hřebíček,
skořice celá
Komentáře (4)
To sa rozskvari nadrobnucko nakrajana slanina a zaleje sa to slivovicou. robievali sme to vzdy na zabijacke..aby mraz nezasiel za prsty...no zabijacky uz nerobievame...taky dobry mraz som nezazila uz 2 roky....a ja hriatuo ani nemam rada