Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 282 kJ / 1 023 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,14 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 80,71 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do kastrůlku dáme cukr a za stálého míchání zkaramelizujeme na světlý odstín. Přidáme med, koření, zalijeme vodou, přidáme plátek citrónu a mírně povaříme.
Krok 2: Pak odstavíme, vyndáme citrón, přilijeme vodku a znovu zahříváme, až skoro k varu, ale nevaříme. Přecedíme do sklenic nebo šálků a ihned podáváme. Někde je zvykem přidat do vařonky lžičku kvalitního másla nebo vepřového sádla.
Zveřejněno 8. 7. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ostravská vařonka II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P2A
Moje poznámka
Ostravská vařonka II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P2A
Nejnovější recepty
Smetanová polévka s květákem a kořenovou zeleninou
Přidáno před 3 hodinami
Cukeťák
Přidáno před 4 hodinami
Korejský salát z okurek
Přidáno před 21 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno 17. 7. 2025 07:54:17
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno 16. 7. 2025 17:24:59
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina
veronika812 před 29 minutami
Kuřecí řízek s Nivou a jarní cibulkou
Zazie před 45 minutami
Růžičky s tvarohovou náplní
olleg před 1 hodinou
Domácí chléb bez hnětení
boomgo před 1 hodinou
Tyrolské Gröstle
Fitulka před 2 hodinami
Asijský pikantní zelný salát
jana 5051 před 2 hodinami
Cuketová krémová polévka
Boxiska před 2 hodinami
Jednoduché langoše
Fitulka před 2 hodinami
Hermelínové kuřecí nudličky
Fitulka před 3 hodinami
Pohanka se smaženou cibulí a slaninou
Krajanekcestovatel před 3 hodinami
Tématické fráze:
vařunka,
uzení masa postup,
domácí vařonka,
vařunka recept,
hriatuo,
recept varunka,
recept na vařunku,
jak se děla vařonka,
jak se dela varunka,
domácí zabijačka recepty,
svařonka,
zabijačka recepty,
ostravska varunka,
zabijačka postup,
vánoční vařonka,
domaci vařunka,
vařunka recepty,
zabijačka recept,
domaci zabijačka recept,
postup zabijačky
Suroviny:
cukr krystal,
med,
voda,
vodka,
citron,
koření nové koření,
koření hřebíček,
skořice celá
Komentáře (4)
To sa rozskvari nadrobnucko nakrajana slanina a zaleje sa to slivovicou. robievali sme to vzdy na zabijacke..aby mraz nezasiel za prsty...no zabijacky uz nerobievame...taky dobry mraz som nezazila uz 2 roky....a ja hriatuo ani nemam rada