Vepřová kalorická bomba z remosky
Recept ještě nebyl hodnocenPlátky krkovičky jemně naklepeme a po okrajích nařízneme a jemně osolíme. Sušené houby dáme do studeného vývaru a necháme změknout.Do remosky můžeme dát lžičku oleje,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Plátky krkovičky jemně naklepeme a po okrajích nařízneme a jemně osolíme. Sušené houby dáme do studeného vývaru a necháme změknout.Do remosky můžeme dát lžičku oleje,…
Čočku dobře propláchneme na cedníku studenou tekoucí vodou a nasypeme do kastrolu. Zalijeme třemi hrnky studené vody, přikryjeme a necháme projít varem. Pak scedíme.Do…
Maso z obou stran osolíme a jemně posypeme kořením na kuře a paprikou.Brambory oloupeme a nakrájíme na půlměsíčky. Ananas zbavíme kůry, rozpůlíme a zbavíme ho tvrdého…
Špenát přebereme, důkladně ho propereme a nahrubo nasekáme. Cukety omyjeme, odkrojíme stopku a zbytek květu. Hrášek a mrkev omyjeme, mrkev oškrábeme a nakrájíme na…
Příprava nedělního oběda nemusí nutně zabrat celé dopoledne. Vyzkoušejte šťavnatá kuřecí prsa se slaninou, která podáváme s domácími kroketami a lahodnou omáčkou z…
Mrkev nakrájíme na tenčí kousky, smícháme s olejem, solí a pepřem a pečeme spolu s česnekem na 200 °C cca 20–25 minut.Mezitím na oleji orestujeme nakrájenou cibuli s…
Cibuľu, mrkvu, zeler a cesnak nakrájame nadrobno. Do hrnca dáme zohriať olej a pridáme nakrájanú zeleninu. Dusíme 5 minút na miernom ohni, pokým cibuľa nezosklovatie…
Krkovičku po stranách jemně nařízneme, z obou stran osolíme, opepříme a okmínujeme.Cuketu a rajčata omyjeme a nakrájíme na kostky, česnek a cibuli nakrájíme nadrobno…
Luštěninovou směs propláchneme a namočíme aspoň čtyři hodiny předem.V hrnci rozehřejeme olej, vhodíme najemno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět.Pak přihodíme…
Vločky důkladně několikrát propláchneme vodou a necháme tak 3 hodiny namočené. Pak scedíme.Na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli.Pak přidáme vločky a restujeme…
Indická kuchyně si získává v naší kuchyni stále větší oblíbenost pro svoji exotickou vůni a chuť. Navíc je velmi zdravá a kromě léčivého a zdravého koření nás okouzlí…
Do rozehřáté hluboké pánve dáme olej, přidáme nasekanou cibuli, česnek a oloupané jablko nakrájené na malé silnější kousky. Restujeme cca 5 minut a přidáme kari pastu,…
Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky.V hrnci rozehřejeme olej, přidáme slaninu nakrájenou nadrobno, orestujeme a pak přihodíme připravenou zeleninu.Po chvilce…
Olej promícháme se solí a kořením. V připraveném oleji obalíme křídla, uložíme je na pekáček nebo hluboký plech. Vložíme do trouby rozehřáté na cca 190 °C a upečeme…
Křehké a křupavé listy kadeřávku jsou ideální pro přípravu svěží polévky plné vitaminů. Výbornou chuť kadeřávku doplňuje karotka a rajčata. Díky plněným těstovinám vás…
Květák rozebereme na malé růžičky, propláchneme na sítu a necháme okapat. Cibuli rozpůlíme, sloupneme a nasekáme najemno. Rajče spaříme a oloupeme.Do hluboké rozehřáté…
Kmínová polévka je jednoduchá na přípravu a osvědčená už od dob našich prababiček. Připravíme ji s cuketou a dochutíme libečkem a kurkumou. Díky rozšlehaným vejcím a…
Krabí tyčinky a cibuli nakrájíme a na oleji orestujeme. Nejdřív cibulku, pak přidáme tyčinky a nasekaný nebo prolisovaný česnek.Po chvíli přidáme rajčatový protlak,…
Čočku propláchneme a namočíme cca na 1 hodinu. Do hrnce přidáme vývar, přivedeme k varu, vložíme pokrájenou mrkev, celerové řapíky a bílé části cibulek.Z másla a mouky…
Květák rozebereme na růžičky. Brambor a cibuli nakrájíme na kousky, mrkev nastrouháme na hrubším struhadle. Rozpustíme máslo, zpěníme cibulku a česnek nakrájený na…
Nenáročné jídlo plné živin, které můžete podávat jako bezmasý pokrm nebo jako přílohu k masu či rybě. Dušenou rýži se zelenou čočkou okořeněnou orientálním kořením…
Houby dobře očistíme a nakrájíme na plátky.V hrnci rozpustíme máslo a vhodíme nakrájenou cibuli. Když cibule zesklovatí, přisypeme nakrájené houby, krátce orestujeme,…
Malé vařené nočky z jednoduchého těsta smíchané s orestovanou a dušenou kapustou ochutíme česnekem a pepřem. Podávané s vyškvařenou slaninou a osmaženou cibulkou…
S podzimem přichází také sezóna dýňových polévek. V tomto receptu je k dýni přidána i mrkev, zázvor a koření. Lahůdkové droždí pak polévce zvýrazní chuť a dodá jí živiny…