Ředkvičkový krém s kokosovým mlékem

Suroviny

300 g ředkviček
150 g brambor
1 cibule
2 stroužky česneku
1 kelímek zeleninového bujónu
sůl
pepř
1 rovná lžička kurkumy
1/2 lžičky římského kmínu (podrceného v hmoždíři)
1/4 lžičky chilli koření
100 ml kokosového mléka
olej
Na posyp:
asi 4 ředkvičky
2 stroužky česneku
1 malá červená chilli paprička
2 lžíce dýňových semínek
olej
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozehřejeme olej, vhodíme nasekanou cibuli, v momentě, kdy už by cibule začala zlátnout, tak přidáme česnek nekrájený na plátky, oloupané brambory nakrájené na kostičky a rozčtvrcené ředkvičky. Vše spolu ještě krátce orestujeme, pak zalijeme horkou vodou, přidáme kelímek bujónu, trochu soli a všechno koření. Necháme asi 15 minut mírně vařit, pak rozmixujeme ponorným mixérem na hladký krém. Nakonec zjemníme kokosovým mlékem a odstavíme.

  2. Připravíme si posypku:
    Na pánev dáme lžíci oleje a když je rozehřátý, vložíme do něj asi 4 ředkvičky pokrájené na tenké plátky. Po chvíli přidáme plátky česneku a za další chvilku chilli papričku nakrájenou na droboučko a dýňová semínka. Když semínka začnou praskat, tak pánev odstavíme z tepla.
    Na talíře naservírujeme porce krému a navrch nasypeme připravenou směs a nasekanou petrželku.

Poznámka od kuchařky

Jedna porce polévky zůstala na druhý den. Rozleželá je ještě lepší, než první den :o)

Komentáře k receptu Ředkvičkový krém s kokosovým mlékem

Tématické fráze: redkvickovy krem mrkvový krém s kokosovým mlékem