Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 305 kJ / 1 507 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 53,32 g |
Tuky | 42,91 g |
Vláknina | 28,47 g |
Cholesterol | 528 mg |
Sodík | 303 mg |
Sůl | 0,51 g |
Sacharidy | 213,82 g |
Postup přípravy
poklicí vaříme 15-18 minut, až rýže změkne a vstřebá všechen vývar. Krok 4: Mezitím uvaříme vejce natvrdo, zchladíme je ve studené vodě a oloupeme. Krok 5: Když je rýže hotová, vmícháme do ní hrášek, odstavíme a necháme ještě 5 minut zakryté stát.
Vmícháme polovinu tuňáka nebo část obraného masa z makrely a pokrm rozdělíme na talíře nebo do misek. Krok 6: Povrch poklademe zbylým tuňákem nebo masem z makrely, vařeným vejcem nakrájeným na šestiny, a zakapeme jogurtem smíchaným s nasekanou pažitkou. Krok 7: Podáváme s klínky citronu k dochucení.
Zveřejněno 8. 5. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rychlá indická kořeněná rýže kedgeree
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4xQoJ
Moje poznámka
Rychlá indická kořeněná rýže kedgeree
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4xQoJ
Nejnovější recepty
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno před 3 hodinami
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno před 8 hodinami
Letní koláč s třešněmi
Přidáno před 8 hodinami
Domácí malinová zmrzlina
Přidáno před 9 hodinami
Tenké palačinky plněné tvarohem
Přidáno před 23 hodinami
Olivový kořen bez hnětení
Přidáno 7. 7. 2025 14:48
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Boloňská omáčka
DavidVolvo před 26 minutami
Vepřové na houbách
Sahula před 26 minutami
Vepřové srdce na kmínu a slanině
Sahula před 29 minutami
Domácí quiche
TotalMudla před 1 hodinou
Máslová krupková polévka
poirotka před 2 hodinami
Kuře po vracovsku
poirotka před 2 hodinami
Rychlý koláč s meruňkami
danava před 3 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
Hanahanina před 3 hodinami
Rybízový sirup
jamda před 4 hodinami
Výborný čočkový salát
Jiri_Vavra před 4 hodinami
Suroviny:
olej rostlinný,
cibule,
chilli paprika čerstvá zelená,
zázvor čerstvý,
koření kari,
koření garam masala,
kurkuma,
semínka hořčičná,
rýže basmati,
vývar zeleninový,
vejce,
hrášek mražený,
tuňák v konzervě,
olej,
pažitka,
jogurt bílý,
citron
Komentáře (9)
Někdy květák. Původně Indie.
S uzenou treskou vařenou v mléce je to už britská verze. A myšleno jako snídaně.
Uzenou tresku tady asi neuvidíme, uzena makrela se mi neosvědčila, je moc tučná.
Ale je to moc dobre.
Variace na kedgeree
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0Ráda bych ochutnala.
Malá poznámka. Indové koření rozvoní v hlubší pánvičce "tadka" a pouze nasucho! Doporučuji.