Brokolicová polévka se sýrem a smetanou
Recept ještě nebyl hodnocenBrokolicová polévka má krásnou barvu a je velmi zdravá a vydatná. V zeleninovém vývaru povaříme brokolici a brambory. Rozmixovanou polévku ochutíme sýrem a česnekem a na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Brokolicová polévka má krásnou barvu a je velmi zdravá a vydatná. V zeleninovém vývaru povaříme brokolici a brambory. Rozmixovanou polévku ochutíme sýrem a česnekem a na…
Namočenou čočku slijte, pokud nevsákla všechnu vodu. Zalijte zeleninovým vývarem, přidejte saturejku (hezky čočku navoní a odejme část nadýmavých látek) a na mírném varu…
Kuřecí prsa omyjeme, nakrájíme na nudličky, osolíme a opečeme na olivovém oleji. Opečené kuřecí maso vyndáme z pánve a vhodíme do ní nakrájenou cibuli a nadrobno…
Na másle osmahneme najemno nakrájenou cibuli. Zasypeme moukou a červenou paprikou a zalijeme vodou. Vsypeme na kostičky pokrájené brambory a konzervu fazolí i s omáčkou,…
Kdo byl v Thajsku, možná se s polévkou Tom Yum setkal. Thajská kuchyně je barevná, pikantní a chutná. Bývá plná zeleniny i mořských živočichů a naštěstí už nebývá…
Cibulku nakrájíme najemno, slaninu na kostičky, žampiony na plátky.Do teflonového hrnce nebo hluboké pánve dáme půlku ze čtvrtky másla, přidáme cibuli se slaninou a…
Dančí maso je křehké a šťavnaté. Pokud se vám podaří takovýto kousek sehnat, vyzkoušejte z něj výborný guláš s kořením, česnekem a opečenou cibulkou. Jako příloha se…
Krůtí maso očistíme, omyjeme a osušíme. Nakrájíme na malé kousky a dáme do uzavíratelné misky. Přidáme všechny přísady na marinádu a maso důkladně s marinádou promícháme…
Králíka naporcujeme tak, jak nám to vyhovuje. Čerstvý rozmarýn obereme z větviček a nasekáme najemno. Kuličky jalovce rozmáčkneme naplocho nožem a lehce nasekáme.…
Vegetariánské jídlo nemusí být vůbec nudné a jednotvárné. Ochucení vstupních surovin dělá divy a z obyčejných potravin dá vzniknout luxusnímu pokrmu. Cizrna je navíc…
Nejprve uvařte na kostičky nakrájené, oloupané brambory.Poté dejte do hrnce zelí i s nálevem, zalijte ho vývarem (200 ml) a nechte vařit na mírném plamenu cca 10 minut…
Hovězí líčka jsou krásně libová a díky kolagenu, který je v nich v hojné míře obsažen, budou po tepelné úpravě šťavnatá a křehká. Dají se připravovat na mnoho způsobů.…
Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Stejně tak mrkev očistíme a nakrájíme na malé kostičky, cibuli nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a nakrájíme na…
Červená čočka připravovaná společně s mrkví a kuřecím masem je opravdu velice snadný a sytý pokrm. Čočka je navíc bohatá na vlákninu, která by měla součástí vyváženého…
Na másle opražíme kolečka mrkve a pórku, kousky celeru a plátky česneku.Osolíme, opepříme, okmínujeme a zasypeme hladkou moukou.Řádně promícháme a zalijeme vývarem…
Pokud nemáme cizrnu uvařenou, tak ji na několik hodin (nebo přes noc) namočíme a poté uvaříme.Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli s mrkví, přidáme nakrájený česnek,…
Dýně hokaido má tu výhodu, že není veliká, takže jedna v pohodě nasytí rodinu a nemusí se loupat, protože její slupka vařením změkne. Polévka z dýně hokaido bude lahodná…
Cícer namočíme na 12 hodín. Na oleji orestujeme nadrobno narezanú cibuľu a cesnak, pridáme namočený cícer, na kúsky narezanú mrkvu, ligurček, zalejeme vývarom a varíme…
Na trošce oleje si osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme jarní cibulku a koření. Zarestujeme a vmícháme propláchnutou červenou čočku, vývar, rajský protlak a…
I bez masa lze vařit chutná a nutričně bohatá jídla. Navíc můžete s trochou fantazie a inspirace indickou kuchyní zpracovat i uschované přebytky luštěnin z mrazničky,…
Brambory oloupeme a nakrajime na kosticky a dame varit do 1 l vody. Pridame kostky zeleninoveho vyvaru, mrazenou zeleninu a varime, dokud brambory nezmeknou. Pote si…
Hlívu očistíme a nakrájíme na proužky, cibuli oloupeme a nasekáme nahrubo. V hluboké pánvi na rozpáleném oleji osmažíme cibuli dozlatova. Přidáme hlívu, promícháme a…
Maso nakrájíme na cca 1cm kostky. Oloupanou cibulku nakrájíme na kostičky a brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.V hlubším hrnci na sádle zesklovatíme cibulku…
Ne vždy musí být k obědu nebo večeři maso. Pokud si připravíte tyto dobře okořeněné žampiony, zcela jistě si pochutnáte. Navíc to je superpotravina s nízkou kalorickou…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 28. 3. 2024 16:08
V Prostřeno se bude sekat šampaňské. Sabráž předvede soutěžící vinař Vít. Troufnete si na to podle našeho návodu taky?
Pořiďte si šikovné pomocníky. Pobaví vás a ušetří vám čas
Jídelní rozmary slavných: John Travolta rád a dobře vaří, miluje italské lasagne s masovou omáčkou a americký hovězí burger