Zeleninové indické kari
Recept ještě nebyl hodnocenPřineste do své kuchyně vůni a chutě Indie s tímto lahodným zeleninovým kari. Tento recept je plný barevné zeleniny, aromatických koření a krémového kokosového mléka,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Přineste do své kuchyně vůni a chutě Indie s tímto lahodným zeleninovým kari. Tento recept je plný barevné zeleniny, aromatických koření a krémového kokosového mléka,…
Brokolici rozdělíme na růžičky a dáme společně s očistěnými a nakrájenými brambory vařit do vývaru.Po změknutí vše rozmixujeme a dochutíme solí, pepřem a oříškem.…
Na oleji si na mírném plameni osmahněte cibulku do zlatova. Když je cibulka lehce zlatavá, tak přidejte plechovku loupaných rajčat. Pokud použijte celá rajčata, tak je…
Pokud zrovna nemáte chuť na maso, tak si můžete připravit skvělý oběd, nebo večeři, pouze z brambor, vajec a hořčice. I tak jednoduchý pokrm chutná skvěle, je během…
Pokud máte remosku, jistě je to váš oblíbený kuchyňský pomocník. Ať už připravíte tohle výtečné kuře s bramborami ve všední den, nebo o víkendu, chutnat bude stejně…
Krémová polévka z červené čočky je rychlá, sytá a plná chutí. Jemná konzistence, lehce kořeněná vůně a příjemná sladkost mrkve se skvěle doplňuje se zázvorem a smetanou.…
Zelí nakrájíme na nudličky, brambory na kostičky. V hrnci, ve kterém budeme polévku vařit, rozpálíme olej, zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kostičky…
Pórková polévka je hřejivá, levná, snadná a přizpůsobená českým chutím. Finální tečku téhle polévce ovšem dodá teprve česnek a majoránka. Na talíři můžete polévku ještě…
Máte rádi krémové polévky? Květáková klasika se smetanou vás pohladí po duši i na chuťových pohárcích. Snadná a rychlá polévka poslouží jako menší oběd či večeře.
Krůtí maso můžete připravit na mnoho způsobů. Je vyzrálejší a mnohem chutnější než jiné druhy drůbežího masa. Odležením zkřehne i velký kus stehna a po upečení se…
Vegetariánské jídlo nemusí být vůbec nudné a jednotvárné. Ochucení vstupních surovin dělá divy a z obyčejných potravin dá vzniknout luxusnímu pokrmu. Cizrna je navíc…
V hrnci na troše olivového oleje zpěníme 1 cibuli a 4 stroužky česneku nasekané najemno. Přidejte 400 g krájených loupaných rajčat (i z plechovky), 500 ml zeleninového…
Toto je losos kterého si zamilujete. Krásně jemná chuť ryby se snoubí marinádou inspirovanou asijskými chutěmi. Porci masa doplňuje hebká a lehce štiplavá kaše s wasabi.…
Máte chuť na kulajdu, ale houby už nerostou? Nesmutněte a připravte si kulajdu ze sušených a nakládaných hub. Po nakládaných skvěle chutná a po sušených hezky voní.…
S blížícím se podzimem máme čím dál větší chuť na pořádně hustou a vydatnou polévku. Tahle polévka je tou pravou volbou pro milovníky kapusty, brambor a klobásky. Skvěle…
Ne vždy musí být k obědu nebo večeři maso. Pokud si připravíte tyto dobře okořeněné žampiony, zcela jistě si pochutnáte. Navíc to je superpotravina s nízkou kalorickou…
Těstoviny s omáčkou inspirovanou boloňskou můžeme připravit i v bezmasé verzi. Maso nahradíme červenou čočkou. Omáčka díky zelenině chutná skvěle a připravíme ji mnohem…
Smetanová omáčka plná zeleniny se může stát zpestřením vašeho jídelníčku. Pokud preferujete hladké omáčky, stačí po uvaření zeleninu rozmixovat, přepasírovat a možná už…
Krémové zeleninové polévky jsou oblíbené pro svoji rychlou přípravu. Díky nim je možné zařadit do jídelníčku i zeleninu, kterou by rodina odmítla. Třeba polévka z…
Vepřovou panenku odblaníme.Pak ji nakrájíme na cca 2 cm tlusté plátky, jemně naklepeme, osolíme a opepříme. Jarní cibulku nakrájíme na drobná kolečka, pórek očistíme a…
V létě les začíná vonět houbami. Pokud hledáte inspiraci, co připravit z čerstvě nasbíraného košíku hub, vyzkoušejte jednoduchou smetanovou omáčku s lehce nakyslou chutí…
Příjemné luštěninové jídlo, které je rychle hotové, protože červená čočka se nemusí namáčet a je brzy uvařená. Červená čočka s klobásou ochucená zeleninou určitě…
Vaření s červenou čočkou má své nesporné výhody. Nenadýmá a je velmi rychle hotová. Tato polévka z červené čočky s mrkví, zázvorem a česnekem je chuťově skvělá a zahřeje…
Jarní zelená je naše nejoblíbenější barva, a proto ji s radostí vidíme i na talíři. Barevně doladěná žlutou kukuřicí dodává nejen vitamíny, ale je i plná pozitivní…