Vepřová kýta protýkaná mrkví
Recept ještě nebyl hodnocenMrkev si oloupeme a očistíme. Kýtu na několika místech propíchneme ve směru vláken a do vzniklých otvorů vsuneme mrkve. Pak do masa vetřeme sůl, špetku pepře a mletou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mrkev si oloupeme a očistíme. Kýtu na několika místech propíchneme ve směru vláken a do vzniklých otvorů vsuneme mrkve. Pak do masa vetřeme sůl, špetku pepře a mletou…
Orestujeme si cibuli najemno na špeku do hněda, přidáme maso a necháme pořádně opéct. Vydusíme na tuk, přidáme nakrájený česnek, oestujeme. Přidáme mletou sladkou…
Plát hovězího pupku částečně povrchově odblaníme. Osolíme, opepříme a potřeme plnotučnou hořčicí. Takto připravený plát hovězího pupku smotáme jako roládu, ovšem bez…
Maso a brambory nakrájíme na větší kostky. Rozehřejeme sádlo a maso necháme zatáhnout. Přidáme papriku, kmín, sůl a pepř. Podlijeme vývarem jen do poloviny masa a dusíme…
Plátky krkovičky lehce naklepeme, opepříme a nařízneme okraje. Bůček pokrájíme na plátky.Maso osolíme a opepříme. V misce smícháme olivový olej, 4 stroužky prolisovaného…
Do malé pánvičky nebo kastrolku dáme cukr a za stálého míchání necháme zkaramelizovat. Opatrně přilijeme trochu horké vody a povaříme do husté tmavé omáčky, necháme…
Kuřecí prsa osolíme a opepříme. Na dno pekáčku nalijeme cca 1,5 cm vývaru.Brambory oškrábeme, nakrájíme na větší kousky, mrkev očistíme a nakrájíme na cca 5 cm kousky.Do…
Hovězí maso nakrájíme na kostky. V hrnci na sádle osmažíme cibuli do světle hnědé barvy, přidáme maso, které zprudka opečeme, necháme vydusit případnou tekutinu. …
Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením. Plátky masa obalíme v hladké mouce.Na pánev dáme lžíci oleje, maso zprudka opečeme,…
Očištěné, na plátky krájené houby krátce podusíme na tuku. Z části másla a hladké mouky si uděláme zásmažku, zalijeme vývarem, přidáme na kostičky krájené brambory s…
Maso nakrájíme na tenké plátky a pak na širší proužky. Zasypeme kořením Tacos, jemně osolíme a necháme chvilku stát. Na větší a hlubší pánvi rozehřejeme olej, vložíme…
Kotlety zlehka naklepeme a na okrajích nařízneme. Papriky a rohy nakrájíme na proužky. Maso osolíme, opepříme a z jedné strany natřeme hořčicí. Lehce poprášíme moukou…
Maso nakrájíme na větší kousky, cibuli nadrobno a slaninu na kostičky. Na sádle orestujeme cibuli do hněda. Přidáme slaninu a po chvíli maso, česnek a kmín. Zprudka ho…
Maso nakrájíme na plátky a po stranách jej nařízneme (asi 4 řezy - aby se maso nekroutilo).Do hlubší pánve nalijeme olej, maso na něm prudce orestujeme, než se stáhne…
Na céčka nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na rozpáleném sádle, poté přidáme na nudličky nakrájené maso a zarestujeme. Až pustí šťávu, přidáme rajský protlak,…
Maso nakrájíme na kousky, cibuli na půlměsíčky, česnek rozdrtíme nožem a nakrájíme. Maso okořeníme a dáme na vrstvu cibule a česneku, kterou jsme dali do vymazaného…
Vepřové maso nakrájíme na kostky. Rozehřejeme sádlo a na drobno nakrájenou cibuli osmažíme do hněda. Přidáme nakrájený česnek, koření a protlak. Po chvíli přidáme…
Na oleji s máslem (1:1) zpěníme drobně nakrájenou cibuli, vsypeme suchou rýži a osmažíme ji, až budou zrnka průsvitná. Přilijeme bílé víno a mícháme, dokud se neodpaří.…
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme osolená žebírka která ze všech stran osmahneme, přidáme 200 ml vývaru a necháme dusit. Až začnou žebírka měknout…
Líčka opláchneme, osušíme, nakrájíme na větší kostky a zlehka osolíme a opepříme. Slaninu nakrájíme na širší nudličky, mrkev nastrouháme na hrubých slzičkách, česnek…
Očištěná játra nakrájíme na plátky a pak na nudličky, okořeníme a poprášíme hladkou moukou. Rozpálíme hlubokou pánev, dáme sádlo, olej a játra restujeme z obou stran…
Pokrm budeme připravovat nejlépe v hlubším litinovém kastrolku. Vše si nejdříve nakrájíme. Na oleji osmažíme dozlatova nahrubo nakrájenou cibuli. Přidáme na větší…
Stehna opláchneme osušíme a místy prošpikujeme na úzké a delší špalíčky nakrájenou slaninou. Do stehen vetřeme sůl a muškátový květ. V kastrolu na rozehřátém másle…
Nejprve očistíme maso od blan, omyjeme a svážeme provázkem do špalíku. (Správně se maso špikuje špekem, ale my to máme rádi bez něj). Maso osolíme a opepříme. V hrnci…