Vepřové kotlety na zelenině

taddy1 Kuchařka: taddy1

4 porce Vepřové maso 0 názorů

Suroviny

4 vepřové kotlety (lze i plátky krkovice)
1 plátek celeru
1 petržel
1 větší mrkev
1 cibule
hladká mouka
sladká mletá paprika
sůl
pepř
1 bobkový list
1 lžíce sádla nebo oleje
vývar (voda s kouskem masoxu)
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Maso zlehka naklepeme, případně u kosti a po okrajích nařízneme. Osolíme a opepříme po obou stranách, po jedné straně pomoučíme, po druhé straně posypeme mírně sladkou paprikou. Kořenovou zeleninu (cibuli, mrkev, celer, petržel) nakrájíme na malé kostky.

  2. Na pánvi rozehřejeme tuk, na kterém zprudka opečeme maso z obou stran a vyjmeme ho. Do tuku dáme osmahnout připravenou cibuli a zeleninu, zalijeme cca 3 dl horkého vývaru, případně vody. Obsah pánve přelijeme do zapékací misky nebo pekáčku, přidáme 1 bobkový list, naskládáme opečené maso, zakryjeme a v předehřáté troubě pečeme cca 20 minut při 170 st. Poté odstraníme pokličku, doplníme podle potřeby vývarem (vodou) a odkryté dopečeme cca 30 minut, přičemž teplotu zvýšíme na 180 st..

  3. Měkké maso vyjmeme, doplníme tekutinou na potřebné množství a zahustíme sádlovou tmavší jíškou. Dobře provaříme, maso do omáčky vrátíme, necháme prohřát a podáváme. Vhodných příloh je hodně - knedlíky houskové, bramborové, brambory, těstoviny, rýže ...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 39 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové kotlety na zelenině

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: vepřová kotleta recept vepřová kotleta recepty recepty z vepřove kotlety kotleta recept vepřová kotleta vepřové kotlety recepty recepty na kotlety kotletynazelenine vepřové kotlety se zeleninou recepty z vepřového masa kotleta recepty vepřová kotleta, mrkev, petržel recepty na vepřové kotlety vepřové kotlety kotleta na zelenine vepřové kotlety na zelenině se smetanou vepřová krkovice na celeru kotleta se zeleninou vepřové na zelenině vepřové maso z jedné pánve

Zapomněl/a jsem heslo