Červená nebo také salátová řepa je superpotravina, kterou byste neměli opomíjet
Červená nebo také salátová řepa je kořenová zelenina, která se pyšní označením superpotravina. Je to proto, že obsahuje látky prospěšné lidskému zdraví, např. betain podporuje činnost jater, barvivo betanin zpevňuje vlásečnice, dále je to sodík, vápník, hořčík, draslík a mnoho dalších.
Použití červené řepy v kuchyni
Jak už označení „salátová“ napovídá, červenou řepu využijete hlavně při výrobě svěžích salátů. Hodí se ale také na výrobu pomazánek nebo hummusu. Nakládanou červenou řepu použijete jako přílohu a bez červené řepy se neobejdete při vaření boršče.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 12 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 14 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 16 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 17 hodinami
Snídaňový toust
Přidáno před 20 hodinami
Kynuté věnečky s mandlemi a skořicí
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Středozemní kuchyně: Jak si doma připravit dokonalý gyros jako z řecké taverny? Pomůže cibule!
Místo kapra vinná klobása: Jak se tato uzenina dostala na náš štědrovečerní stůl?
Rychlá šlehačková bábovka je nádherně vláčná, neuvěřitelně nadýchaná a jemná, přitom ji snadno zvládne i začátečník