Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 173 kJ / 1 953 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 201,08 g |
| Tuky | 91,37 g |
| Vláknina | 7,20 g |
| Cholesterol | 1,02 g |
| Sodík | 442 mg |
| Sůl | 1,10 g |
| Sacharidy | 79,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Předvařené dršťky zalijeme vodou a povaříme asi půl hodiny. Poté dršťky nakrájíme na nudličky (vodu po vaření nevyléváme).
Krok 2: Na sádle osmažíme cibuli skoro dozlatova, zaprášíme moukou a za stálého míchání doděláme, až mouka zpění a zbělá.
Jíšku zalijeme vývarem z drštěk, rozmícháme a provaříme. Krok 3: Přidáme pokrájené dršťky. Dochutíme solí, pepřem, česnekem a majoránkou.
Jíšku zalijeme vývarem z drštěk, rozmícháme a provaříme. Krok 3: Přidáme pokrájené dršťky. Dochutíme solí, pepřem, česnekem a majoránkou.
Zveřejněno 17. 11. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dršťky zadělávané
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9RX4
Moje poznámka
Dršťky zadělávané
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9RX4
Nejnovější recepty
Smažený candát na másle podle Marka Raditsche
Přidáno před 10 minutami
Linecké růžičky
Přidáno před 2 hodinami
Pošírovaný siven podle Marka Raditsche
Přidáno před 2 hodinami
Slepované citronové hvězdičky podle Kamily Nývltové
Přidáno před 3 hodinami
Italské těstoviny s kuřecím masem
Přidáno před 16 hodinami
Dvoubarevné hvězdičky
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Křupavé a chutné houstičky podle babičky
MarinetteQueen3 před 6 minutami
Kedlubnová polévka
Kajkajak před 30 minutami
Pracny
xx_nattali_xx před 31 minutami
Vanilkové rohlíčky
xx_nattali_xx před 32 minutami
Perníčky
xx_nattali_xx před 32 minutami
Koprová omáčka
RomanaMonika před 1 hodinou
Banánové brownies
Vladula92 před 2 hodinami
Suroviny:
dršťky,
voda,
sádlo,
cibule,
mouka hladká,
sůl,
pepř,
česnek,
majoránka,
paprika sušená sladká
Komentáře (5)
***
Aby jídlo nemělo tzv. "psí" barvu, tak jsem ho přibarvil mletou paprikou
Profesionální by bylo papriku "rozpustit" v horkém tuku...
...ale já to odbyl rozmícháním samotné papriky přímo v jídle