Junk food - články, postupy a rady
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Jako jung food se označují potraviny ne příliš zdravé. Mají vysoký kalorický obsah a zároveň nízkou výživovou hodnotu. Patří mezi ně sušenky, energetické nápoje, chipsy, jídla z fast foodů. Nezdravé jsou především kvůli svému velkému obsahu jednoduchých cukrů a nezdravých tuků (např. margarínů). Pravidelná konzemace těchto junk food potravin vede často k nadváze, a současně má člověk nedostatek potřebných živin.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno před 28 minutami
Křupavé brambory
Přidáno před 3 hodinami
Jogurtový pohár se zmrzlinou a mangem
Přidáno před 4 hodinami
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno před 12 hodinami
Jablkovo-banánové nanuky bez cukru
Přidáno před 19 hodinami
Pistáciový cheesecake s mandlovým korpusem
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Falešné listové těsto, které zvládne každý. Je levnější, krásně lístkuje a chutná skoro jako originál
Dokonalý guláš jako na zabijačce připravíte i doma. Víte, proč do něj nedávat papriku a čím správně guláš zahustit?
Jak na výborný máslový krém: Základ lze ochutit pudinkem, vyšlehaným sněhem z bílků, ale i čokoládou, kávou či oříšky