Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tajemství štíhlé postavy vévodkyně Kate: Známe její jídelníček
Zdroj: Wikimedia Commons, Ricky Wilson, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=37737964

Možná vás už párkrát napadlo, co stojí za krásnou štíhlou postavou Kate Middleton, vévodkyně z Cambridge, členky britské královské rodiny. Rozhodně za tím nehledejte žádné drastické diety, i když zdravý jídelníček v domácnosti prince Williama rozhodně vládne. Kromě toho budoucí královna Anglie také sama vaří, a prý velmi ráda.

Co jí k snídani Kate Middleton?

Je zřejmé, že zdravý životní styl vévodkyni Kate svědčí. Stačí se podívat na její jasnou pleť, která, jak je známo, bývá jasným signálem správného jídelníčku. A Kate v tomto případě prospívá na jedničku. Nutno dodat, že maminka tří dětí má i spoustu pohybu. Nejenom kolem potomků, ale jako vášnivá milovnice sportu si ho dopřává i v mimopracovních aktivitách. Jak uvedl Hello magazine, s manželem, princem Williamem, dávají přednost vyváženým pokrmům, na kterých si určitě pochutnají i jejich děti, princové George a Louis a princezna Charlotte.

Stejně jako její švagrová Meghan Markle si také Kate ráda dává ke snídani smoothies. Vévodkyně je prý často vyrábí z kapusty, spiruliny, což je druh mořských řas, matchy, lístků zeleného čaje, a také špenátu, římského salátu, lístků koriandru a borůvek. S touto kombinací samých zdravých věcí obsahujících pořádnou nálož antioxidantů, vitamínů a minerálů vlastně ani není divu, že Kate vypadá tak úžasně. Ale abyste si nemysleli; občas tuto snídani vymění za misku ovesných vloček a sklenici ovocného džusu.

Vegetariánka není, ale…

Vévodkyně Kate se v žádném případě nevyhýbá masu, ale k obědu dává přednost vegetariánským jídlům. Když byla spolu s princem Williamem na pracovní cestě v Indii, šéfkuchař Raghu Deora, který byl pověřen přípravou pokrmů pro královský pár během jejich pobytu v paláci Taj Mahal, prozradil, že pro ně servíroval oběd v podobě zeleninového kebabu a čočkového kari. Kate s Williamem jsou také velcí fanoušci sushi. Jednou si na něm pochutnali při návštěvě londýnského Japan House a William při rozhovoru s japonským kuchařem Akirou přiznal, jak moc mu chutná losové sashimi, a že spolu s Kate tohle jídlo milují. Kromě toho Kate také ráda obědvá melounový salát, tabbouleh, ceviche, což je pokrm z ryb, anebo španělskou studenou zeleninovou polévku gazpacho.

Co bude k večeři?

Možná vás to překvapí, ale vévodkyně si k večeři dává podobná jídla jako řada z nás, obyčejných smrtelníků. Když byla v sedmém měsíci těhotenství s princem Georgem, ráda si pochutnávala na domácích zeleninových jídlech, která připravoval indický manželský pár, jenž provozoval obchod nedaleko domu, kde vévodkyně přebývala. Vévodkyně již dříve prozradila, že miluje kořeněná jídla a na prince Williama také práskla, že on naopak hodně kořeněné chuťovky vůbec nemusí. Na druhou stranu mají oba rádi pečené kuře, které Kate doma často podává. V domácnosti královského páru se také jedí nejrůznější těstoviny a před časem vyšlo najevo, že Kate s jejich přípravou rády pomáhají i dnes už odrostlé děti.

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více