Jugoslávský paprikový salát
Paprikový salát do skleničky přijde vhod zejména v zimě. Křupavé papriky, cibule a česnek se krátce povaří ve sladkokyselém nálevu, promíchají s hořčicí a olejem a pečlivě zavaří. Je skvělý k masu nebo jen tak, když chcete něco na zub.
Postup přípravy
Krok 1: Papriky nakrájíme na proužky, cibuli a česnek na plátky.
Krok 2: Vodu, ocet, sůl, cukr, pepř povaříme, přidáme nakrájenou zeleninu a vaříme 5 minut.
Krok 3: Vše necháme vychladnout, scedíme a necháme dobře vykapat. K zelenině přidáme olej, hořčici a zamícháme.
Krok 4: Plníme do menších, dobře vymytých skleniček. Očistíme hrdlo, zavíčkujeme a sterilujeme při 90 °C po dobu 15 minut.
Zveřejněno 30. 8. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jugoslávský paprikový salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpQlm
Moje poznámka
Jugoslávský paprikový salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpQlm
Nejnovější recepty
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 2 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno před 22 hodinami
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno 17. 10. 2025 17:53:01
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno 17. 10. 2025 17:37:31
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová krkovička na žampionech se smetanou
Rmdra před 3 minutami
Buchta Fešák
kabelka.ondrej před 36 minutami
Pečené kaštany z horkovzdušné fritézy
romanzabr123 před 48 minutami
Snadný štrúdl
Ivace před 54 minutami
Domácí škvařené sádlo
Mathilda před 59 minutami
Pudink v mikrovlnné troubě
D.strelcova@seznam.cz před 1 hodinou
Celerová pomazánka à la humr
Tonja před 2 hodinami
Skoro rybí salát z květáku
Tonja před 2 hodinami
Budapešťská pomazánka
Tonja před 2 hodinami
Tvarohová pomazánka s mrkví - „Falešná treska“
Tonja před 2 hodinami
Suroviny:
paprika,
cibule,
česnek,
sůl,
cukr krystal,
pepř mletý,
voda,
ocet,
olej,
hořčice plnotučná
Komentáře (1)