Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jugoslávský paprikový salát

Paprikový salát do skleničky přijde vhod zejména v zimě. Křupavé papriky, cibule a česnek se krátce povaří ve sladkokyselém nálevu, promíchají s hořčicí a olejem a pečlivě zavaří. Je skvělý k masu nebo jen tak, když chcete něco na zub.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

20 menších skleniček

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Papriky nakrájíme na proužky, cibuli a česnek na plátky. Krok 2: Vodu, ocet, sůl, cukr, pepř povaříme, přidáme nakrájenou zeleninu a vaříme 5 minut. Krok 3: Vše necháme vychladnout, scedíme a necháme dobře vykapat. K zelenině přidáme olej, hořčici a zamícháme. Krok 4: Plníme do menších, dobře vymytých skleniček. Očistíme hrdlo, zavíčkujeme a sterilujeme při 90 °C po dobu 15 minut.

TIP: Zimní řecký salát podle ČSN

Zveřejněno 30. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jugoslávský paprikový salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpQlm

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jugoslávský paprikový salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpQlm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
paprika, cibule, česnek, sůl, cukr krystal, pepř mletý, voda, ocet, olej, hořčice plnotučná

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu