Koblihy: Sladké kynuté pečivo plněné marmeládou či pudinkem, kterému neodoláte
Všichni ho známe a všichni ho také máme rádi - ano, bavíme se o krásném dozlatova usmaženém koblížku, plněném marmeládou a pocukrovaném pořádnou vrstvou cukru. Zní to jako kalorická bomba a ona to taky je, ale té chuti a nadýchanosti podlehne občas určitě každý z nás. Zkoušeli jste někdy připravit domácí koblihy? Vypadá to velmi složitě, ale opak je pravdou. Příprava oblíbených koblih je velmi snadná a určitě ji podle návodu hravě zvládnete.
Kobliho nebo donut?
Přijdete do obchodu a v úseku pečiva se na vás smějí krásně barevné, zdobené, někdy plněné uvnitř s dírou uprostřed sladké donuty. Už jen při pohledu na ně by oči jedly. Vypadají fantasticky a chutnají skvěle. Připravují se velmi podobně jako koblihy smažením ve vysoké vrstvě oleje. Chuť je také velmi podobná, jediný rozdíl je v závěrečné úpravě. Tak kterému z nich dáte přednost?
Den koblih s krémem
Další témata
Další recepty
Nejnovější recepty Více
Palačinkové rolky
Přidáno před 1 hodinou
Cizrnové kari s květákem, cuketou a rajčátky
Přidáno před 2 hodinami
Jablkové kroužky v čokoládě
Přidáno před 13 hodinami
Rohlíkové křupky
Přidáno 17. 4. 2024 10:02
Květáková fritáta
Přidáno 17. 4. 2024 09:54
Krůtí kapsy se špenátem a goudou
Přidáno 17. 4. 2024 09:39
Přečtěte si Zobrazit více
Mikulášské hubinky podle Sandtnerové: Křehké sněhové cukroví s neobvyklou náplní se rozplývá na jazyku a božsky chutná
Mleté koule s růžičkovou kapustou z horkovzdušné fritézy: Báječně štavnaté jídlo, které je hotové za chvíli
Královnou italských chlebů je focaccia. Upečte si ji podle originálního receptu!