Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vše o masopustu - oblíbené recepty, tradice, masky a další zvyky

Vše o masopustu - oblíbené recepty, tradice, masky a další zvyky

Masopust (nebo také fašank) je třídenní svátek (i slavnostní období) mezi Vánocemi a postní dobou. Kromě dobrého jídla jsou pro tento svátek typické masky, průvody a další tradice. Masopust má dlouhou historii sahající až do středověku. Jeho původ spočívá v potřebě oslavit a vyčerpat zásoby masa a mastných pokrmů před 40denním postem, který byl v období před velikonočním svátkem tradiční.

Jak vypadá masopustní menu? 

Masopustní menu je bohaté na mastné pokrmy a maso. Oblíbenými pokrmy jsou klobásy, jitrnice, vepřové koleno, šunka, plněná pečená masa a další pokrmy, které se podávají k oslavám. Kromě masa jsou typické také sladké pochoutky, a to zejména koblížky, palačinky, masopustní šišky či vrkoče. 

 

 

 

Více

1 2 3 4 5 6

Další témata

Další recepty