Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 176 kJ / 1 237 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 46,02 g |
Tuky | 101,59 g |
Vláknina | 7,99 g |
Cholesterol | 686 mg |
Sodík | 1,81 g |
Sůl | 4,60 g |
Sacharidy | 31,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso opláchneme a osušíme. Ze slezinek odstraníme bílou bránici a nakrájíme na šikmé proužky, játra nakrájíme na silnější plátky a ty překrájíme na kostky.
Krok 2: Rajčata nařízneme do kříže, spaříme horkou vodou, sloupneme a nakrájíme na drobné kostky. Žampiony sloupneme a nakrájíme na široké plátky. Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno.
Krok 3: Slaninu nakrájíme na drobnější kostičky, dáme do hlubšího kastrolu na rozehřátý olej a necháme zrůžovět. Přidáme nakrájené slezinky a játra a necháme zprudka orestovat.
Krok 4: Dále přidáme cibuli, rajčata, libeček a kmín, dobře promícháme a pod poklicí na mírném plameni dusíme ve vlastní šťávě 10 minut.
Krok 5: Přisypeme žampiony a dusíme dalších 10 minut. Mezitím si ve vodě rozmícháme hladkou mouku s paprikou, vlijeme do podušené směsi a necháme 5 minut provařit.
Krok 6: Dle potřeby dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat buď s houskovým knedlíkem nebo s rýží, posypané zelenou petrželkou.
Zveřejněno 27. 5. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Všehochuť z vepřových vnitřností
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pB26
Moje poznámka
Všehochuť z vepřových vnitřností
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pB26
Nejnovější recepty
Pohanka s jablky
Přidáno před 14 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné s mrkvovými nudličkami
Přidáno před 16 hodinami
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 19 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno 18. 9. 2025 07:00:01
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí kečup
Baruska. před 1 hodinou
Hraběnčiny výborné řezy
Rorejsek před 5 hodinami
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 12 hodinami
Pečená švestková povidla
Vivik21 před 12 hodinami
Krenex
dragomirac před 13 hodinami
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 14 hodinami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 14 hodinami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 14 hodinami
Buchta Fešák
LuccHansel před 15 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 15 hodinami
Tématické fráze:
omáčka z vnitřnosti,
recepty z vnitřností,
vnitřnosti recepty,
vnitřnosti recept,
vepčové vnitřnosti,
omáčka s vnitřnosti,
vařené vepřové vnitřnosti,
vnitrnosti,
priprava vnitrnosti,
recept na vnitřnosti,
recepty vnitrnosti,
vareni vnitrnosti,
vepřivé vnitřnosti,
vepřové vnitřnosti vaření,
recept z vnitrnosti,
vařené vnitřnosti,
vnitrnosti s ryzi,
recept vnitřnosti s rýží,
pecene veprove vnitrnosti,
vnitrnosti z veproveho
Suroviny:
slanina gazdovská,
slezina vepřová,
játra vepřová,
cibule,
rajče,
žampióny,
kmín drcený,
olej,
mouka hladká,
paprika sušená sladká,
voda,
sůl,
pepř mletý,
libeček,
petrželka zelená
Komentáře (16)
Myško knedlík sice někdy dělám doma,ale manželovi hrozně chutná kynutý,který dělávají v nedaleké restauraci a mají ho i volně k prodeji(já takový neutrefím