Nudlí existuje mnoho druhů a všechny stojí za vyzkoušení

Nudle do polévky i ty přílohové jsou oblíbené snad u všech strávníků. Jejich výroba je snadná, ale vynikající mohou být i ty kupované. Nudle se také liší podle země svého původu, jiné budou od Italů a jiné ty čínské nebo české od maminky. Některé druhy se dokonce dají jíst i studené.
Jak na nudle do polévky
Základem domácích nudlí je těsto, které nesmí být přeschlé ani moc mokré. Nudle do polévky lze připravit i v domácí pekárně. Důležité také je nudle správně nakrájet a poté je vařit zvlášť, tedy mimo polévku.
Cizokrajné nudle
Velmi známé jsou asijské skleněné nudle a vlnité nudle, které se často připravují opečené. Pro mnohé mohou být zajímavým zpestřením maďarské slané nudle obohacené tvarohem nebo slovenské nudle nasladko.
Den nudlí
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více