Jak na nudlové těsto v domácí pekárně? Snadná příprava domácího nudlového těsta
Není nad domácí těstoviny, o tom nelze pochybovat. Jenže vyrobit je, to je bezpochyby hodně pracné. O tom taky nelze pochybovat. Práci může usnadnit domácí pekárna, která dokáže nudlové těsto velmi dobře propracovat.
Kdo už někdy dělal nudlové těsto ručně, ví, že je tento proces fyzicky náročnější - vypracovat hladké těsto zabere dost času. Zde může pomoci domácí pekárna, program na nudlové těsto je jednou z příjemných vychytávek domácích pekáren.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak vyrobit nudlové těsto
S domácí pekárnou je tahle práce snadná a bezpracná. Alespoň při samotné přípravě těsta. Nakrájet ho a vytvarovat už musíme sami.
- Připravíme a navážíme potřebné suroviny - tedy 3 vejce, 1–2 lžíce vody (podle velikosti vajec) a 300 g polohrubé mouky.
- Suroviny vložíme do formy pekárny, na dno vejce se lžící vody a pak teprve mouku.
- Navolíme program Nudlové těsto, který trvá přibližně 15 minut a nudlové těsto uhněte dokonale.
- Pokud vaše pekárna program Nudlové těsto nemá, vyberte jiný - bez předehřevu, který hned míchá. Po dostatečném prohnětení těsta tento program přerušíte, pekárnu vypnete a těsto zpracujete.
Na vás zbyde po kratším uležení těsta jen rozválení těsta a pokrájení na požadované tvary. Nejen tenké nudličky do polévky, ale i široké nudle nebo fleky, tagliatelle, linquine nebo lasagne - opravdu záleží pouze na kuchařce, které tvary těstovin zvolí.
Komentáře