Pivo může vylepšit chuťový zážitek z různých tradičních pokrmů
Pivo je sice asi nejmilovanějším nápojem mužů, ale kromě toho může být skvělým doplňkem k jídlům a dodat jim nový rozměr chuti. V kuchyni využijete různé druhy piva, ale asi nejoblíbenější je černé pivo. Do spousty receptů se však hodí i klasická piva.
Do čeho všeho se hodí pivo?
Pivo má v kuchyni spoustu využití. Co vyzkoušíte vy?
-
Marinády: Pivo může být použito jako základ pro marinády pro maso, drůbež nebo ryby. Do masa přidává výraznou chuť a aroma.
-
Pivní omáčky: Pivo může být základem pro výrobu různých omáček.
-
Pivní těstíčko: Pivo může být použito při přípravě těsta na smažená jídla, jako jsou rybí těstíčka nebo těsto na cibulové kroužky.
-
Pivní těsto: Pivo je součástí i sladkých těst, nejčastěji při přípravě závinu.
-
Pečené hody: Pivo může být použito k pečení masa nebo drůbeže. Při pečení v troubě může pivo udržovat maso šťavnaté a přidat mu bohatou chuť.
Nejoblíbenější recepty s pivem
Co se týče konkrétních receptů, mezi nejznámější patří rozhodně pivní guláš, buřty na pivu, pečené maso (vepřové, kuřecí i králičí) na pivu, cibulové kroužky v pivním těstíčku, závin či taštičky z piva, pivní chléb nebo housky a spousta dalších. Méně tradiční je pak třeba houbová omáčka z piva či pivní polévka.
Den šumivých nápojů
Den piva
Den světlého ležáku
Mezinárodní den stoutu (tmavého piva)
Mezinárodní den piva
Mezinárodní den piva a pizzy
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 7 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 17 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 17 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 20 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 23 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno 28. 3. 2024 12:59
Přečtěte si Zobrazit více
Sázení a množení maliníku na jaře: Vybíráme správné stanoviště i vhodnou odrůdu a myslíme i na optimální přihnojování
Znáte slané jogurtové mléko ayran? Nejoblíbenější turecký nápoj zvládnete udělat sami doma
Proč nikdy nemýt kuřecí maso před přípravou? Odborníci varují: Riskujete onemocnění i zhoršení chuti pokrmu