Pohoštění je skvělou příležitostí pro společenská setkání a radost z jídla
Pohoštění je důležitou součástí společenských akcí, oslav, setkání a událostí, neboť spočívá v poskytování jídla a nápojů pro hosty. Neodmyslitelně patří k pohodové atmosféře plné přátel, vyprávění a zábavy. A není nutné ho připravovat jen na speciální akce, můžete si ho připravit i na romantický večer s drahou polovičkou či kamarádkou.
Při jaké příležitosti se připravuje pohoštění?
Nejčastěji se pohoštění připravuje pro návštěvy, které k nám přijedou na kus řeči, na oslavu narozenin/výročí, do práce při různých akcích a v létě na zahradní party či grilování. Ať už připravujete pohoštění pro jakoukoliv událost, vždy berte v úvahu také to, pro jakou skupinu lidí pohoštění připravujete - jiné bude na dětskou oslavu a jiné zase pro veganskou skupinku.
Pohoštění vykouzlíte z různých surovin
Co se týče konkrétního pohoštění, variant je nespočet:
- klasika v podobě chlebíčků a jednohubek nikdy nezklame,
- slané i slané chuťovky z listového těsta jsou rychlé a snadné,
- obložené talíře plné salámů, sýrů, uzeniny, zeleniny a ovoce nevyjdou z módy,
- zdravější verzi pohoštění mohou tvořit chuťovky z tortill nebo uzeného lososa,
- děti ocení nejrůznější muffiny, sušenky či věnečky, zkrátka zákusky do ruky,
- moderní pohoštění pak mohou tvořit třeba sýrové kuličky či domácí chipsy atd.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Snídaňová vejce Benedikt
Přidáno před 8 minutami
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 18 hodinami
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno před 18 hodinami
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno před 22 hodinami
Křupavé gnocchi
Přidáno 6. 5. 2024 06:46
Zapečené nepředvařené lasagně s kuřecím a sýrem
Přidáno 5. 5. 2024 21:23
Přečtěte si Zobrazit více
Z Receptáře Přemka Podlahy: Veka plněná nádivkou z vařených vajec, salámu a majonézy je retro občerstvením, které zachutná i dnes
Pečeme s Ivou: Doma upečené škvarkové raženky provoní kuchyň i celý byt. A jejich chuť? Opravdová lahoda!
Ženy v rámci hubnutí jedí málo, překvapuje odborník na výživu Pavel Suchánek. Chce to hlavně přidat bílkoviny, radí