Tvaroh je plný bílkovin a chutná skvěle nasladko i naslano. Čemu dáte přednost?
Tvaroh je oblíbený mléčný výrobek s bohatou historií v mnoha kulturách po celém světě a pro svou neutrální chuť se hodí do sladkých i slaných pokrmů. Vyrábí se fermentací mléka pomocí bakterií, což způsobuje srážení a oddělení syrovátky od pevné hmoty. Tento proces dává tvarohu jeho typickou konzistenci a kyselý odstín.
Druhy tvarohů
Tvaroh existuje v různých verzích:
- podle postupu zpracování: tvaroh v kostce, ve vaničce, hrudkovitý a tvrdý,
- podle obsahu tuku v sušině: měkký (nízkotučný), jemný (polotučný) nebo tučný,
- podle jeho tučnosti: odtučněný, nízkotučný, polotučný a tučný.
Tip: Pokud máte rádi sametovější a luxusnější chuť, zkuste tvaroh se smetanou.
Tvaroh a využití v kuchyni
V kuchyni má tvaroh široké využití. Je skvělým základem do různých buchet a moučníků, kde přidává vláčnost a bohatost. Vytvoříte z něj také skvělé tvarohové knedlíky. Pro ty, kteří hledají jemnější použití, může být tvaroh (třeba s pudinkem) základem různých krémů, které obohatí dorty nebo palačinky. Naslano se hodí do pomazánek či slaných koláčů.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ananasové kytičky
Přidáno před 5 hodinami
Bramborový guláš s klobásou a paprikami
Přidáno před 6 hodinami
Caesar salát wrap
Přidáno před 7 hodinami
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 21 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 21 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 21 hodinami