Jehněčí kotletky s bylinkovým máslem
Jehněčí maso neodmyslitelně patří k velikonočnímu stolu, ale v dnešní době si jej můžeme dopřát po celý rok. Tato delikatesa si zaslouží pozornost a péči – jemné kotletky se po důkladném marinování promění v šťavnatý pokrm plný chuti, který ozvláštní sváteční menu.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 595 kJ / 2 054 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,93 g |
Tuky | 214,60 g |
Vláknina | 9,62 g |
Cholesterol | 306 mg |
Sodík | 198 mg |
Sůl | 0,45 g |
Sacharidy | 23,67 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve připravíme bylinkové máslo. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme.
Krok 2: Bylinky na máslo nasekáme a utřeme se změklým máslem, česnekem, solí a pepřem. Vyklopíme na potravinovou fólii, zabalíme do válečku a dáme ztuhnout do lednice.
Krok 3: Kotletky očistíme tak, aby část kosti zůstala odkrytá – odstraníme maso, blány a šlachy ze spodní části kosti.
Krok 4: Na marinádu smícháme olej, hořčici, šťávu z citrónu a worcesterskou omáčku. Osolíme a opepříme.
Krok 5: Přidáme natrhaný tymián a rozmarýn. Necháme odležet pár hodin.
Krok 6: Brambory uvaříme celé ve slupce do poloměkka. Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.
Krok 7: V pánvi rozpustíme máslo. Přidáme jemně nasekané bylinky, nasekaný česnek, sůl a pepř. Necháme vychladit.
Krok 8: Listy salátu dáme do mísy, přidáme na oleji krátce restovanou nakrájenou cibuli s česnekem a promícháme. Osolíme a opepříme.
Krok 9: Brambory na pánvi opečeme spolu s rajčátky.
Krok 10: Kotletky pečeme na pánvi asi 6 minut z každé strany. Pak dáme do alobalu 2 minutky odpočinout a můžeme servírovat.
Krok 11: Na talíř servírujeme salát, kotletky kostí nahoru, jemně dlaní rozmáčknuté brambory, opečená rajčátka a vše přelijeme bylinkovým máslem.
Zveřejněno 5. 3. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí kotletky s bylinkovým máslem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LzPX
Moje poznámka
Jehněčí kotletky s bylinkovým máslem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LzPX
Nejnovější recepty
Jablečno-tvarohový cheesecake na plech
Přidáno před 3 hodinami
Bábovka z cukety
Přidáno před 4 hodinami
Losos se žampiony a brokolici v asijské omáčce
Přidáno před 4 hodinami
Meruňková zmrzlina s tvarohem a toppingem
Přidáno před 15 hodinami
Meruňkový páj
Přidáno před 18 hodinami
Třešňový džem s griotkou
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plněné papriky
Vytvarnik před 3 minutami
Utopenci - nejlepší co známe
NikaPo před 26 minutami
Jemná rybí pomazánka
Valis před 1 hodinou
Rybí pomazánka moje
Valis před 1 hodinou
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
Ilias před 1 hodinou
Bramborový chleba III.
Jara24 před 4 hodinami
Mini Pavlova
MichaelaM před 5 hodinami
Šneci z listového těsta
Kava 2 před 13 hodinami
Meruňkový koláč s drobenkou
AndreaAbb před 15 hodinami
Hop do vody - přílohové noky
hanaw před 17 hodinami
Tématické fráze:
jehněčí kotleta recept,
telecí kotleta recepty,
jehněčí kotleta,
jehneci kotleta bez kosti,
jehněčí kotletky nejlepší recept,
jehneci kotlety s kosti recepty,
jehněčí kotlety recept,
recept telecí kotletky,
jehněčí kotleta s ksti,
jehněčí kotleta s kostí,
jehněčí kotlety s kostí,
kotlety s bylinkovými brambory,
jehneci kotlety s s kostí recepty,
jehněčí kotlety,
jehněčí kotletka,
jehněčí kotleta máslo citron rozmarýn,
recept jehněčí kotletka,
jehněčí kotlety se zelím,
jehněčí kotletky bez kosti nejlepší recept,
recept-jehněčí kotleta s kostí
Suroviny:
hořčice,
citron,
olej,
omáčka worcesterová,
tymián,
rozmarýn,
sůl,
pepř mletý,
máslo,
petrželka,
koření oregáno čerstvé,
estragon,
šalvěj,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
řepa červená listy,
cibule červená,
olej,
česnek,
sůl,
pepř sečuánský,
brambory,
rajče cherry
Komentáře (11)
a já vidím jehněčí kotletky,ty jsou psané i v surovinách
A jsou tedy telecí nebo jehněčí?