Pečená bylinková mrkev

Eliza Kuchařka: Eliza

4 porce Zeleninová jídla 14 názorů

Suroviny

10 mrkví
8 stroužků česneku
5 lžic olivového oleje
2-3 větvičky čerstvého rozmarýnu
2-3 větvičky čerstvého tymiánu
1 bylinková kostka
1 vrchovatá lžíce hrubozrnné soli
Recept si zatím oblíbilo 37 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Olivový olej smícháme s potrhanými bylinkami a celým, neoloupaným stroužkem česneku a necháme louhovat do druhého dne. Mrkev oloupeme a nakrájíme na šikmé, asi 2 mm silné plátky a promícháme ji s bylinkovým olejem a lžící soli.

  2. Rozpálíme suchou širokou pánev a když je horká, vsypeme do ní mrkev. Přidáme 2 nastrouhané stroužky česneku a bylinkovou kostku (nemusí být) a za průběžného prohazování opékáme asi 15 minut.

  3. Troubu předehřejeme na 220°C, do zapékací misky přendáme orestovanou mrkev, kterou promícháme s neoloupanými stroužky česneku a případně dochutíme. Pečeme asi 40 minut a občas promícháme. Podáváme samotné nebo jako přílohu k minutkovému masu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 988 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečená bylinková mrkev

  • Eva Eva(neregistrovaná)

    ne sýr , ale sůl

    Odpovědět

  • Eva Eva(neregistrovaná)

    určitě nemusíte tak dlouho opékat, ani masox nemusíte dávat, raději , bylinky sýr po ukončení pečení trochu zdravých tuků a slunečnicových semínek do toho

    Odpovědět

  • Kvetinka Kvetinka

    dělám podobně k pečenému kuřeti. mrkev a petržel dohromady jsou super :yes:

    Odpovědět

  • popoluska340 popoluska340

    Ukladam na vyskusanie,mnaam.:yes::yes:

    Odpovědět

  • Daniel Daniel(neregistrovaný)

    Prečo neolúpaný cesnak? Má to nejaký zvláštny význam? Inak to vypadá super, len toto ma trochu prekvapilo :)

    Odpovědět

  • lubinka lubinka

    dokonalý recept- pečená mkrvička a na to flákota masa - tak tuto kombinici já můžu:-K

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Zase dobrůtka, která na mně "vykoukla" z náhodných receptů! Mrkev miluji dušenou s vepřovým, ale doma by to nepozřeli, srabové. :-)) Tak si tuhle dobrůtku uvařím jen pro sebe, Eli! Krása :-p:yes::yes:+

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Eli, dobrej nápad,co tě napad:-Dzaručeně udělám, mi mrkvičku rádi a zvlášť, když je zase jinak dělaná;-)Zaručenej 5.bodík:yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    :-O..Tak to koukám, co jde s mrkví udělat. K masíčku to musí být opravdu chuťově zajímavá příloha:yes::yes:4.

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Eli, to je super parádní:yes:. Živě to vidím s nějakými medailonky z panenky:-p:-p. :-!:-)):yes::yes::-K +2

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    hmmm ... dobrůtka :yes:

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Mrkev je u nás oblíbená, dokonce i dušená, dávám do ní nakonec trošku skořice, ale tato vypadá skvěle. Uvařila bych ji hned, ale nedostanu se k potřebným bylinkám, takže zatím odkládám, ale bodík posílám :yes::-p:-):-K

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Mně právě moc nejede obyčejná dušená mrkev, nemám ráda tu její sladkou chuť, takže jsem vymýšlela, jak ji doladit a udělat z ní parádní jídlo. A také proto, že nás moje zlatá tchýně neustále zásobuje zeleninou všeho druhu...;-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Ó, bože, někdo by řekl obyčejná mrkev...:-p:-p tohle bych si dala hned:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: co udělat z mrkve pečená mkev peceni z mrkve recept na pečenou mrkev mrkev recepty pečená mrkev jako příloha ppečená mrkev pečená petržel pecena horka mrkev mrkev jako příloha pecena nebo grilovana mrkev pecene mrkev celer petrzel pečená.mrkew recepty mrkev mrkev recept dušená mrkev bylinky zapečená mrkev dušená mrkev jako příloha pecena mrkve v troubě

Zapomněl/a jsem heslo