Pečená bylinková mrkev

Eliza Kuchařka: Eliza

4 porce Zeleninová jídla 14 názorů

Suroviny

10 mrkví
8 stroužků česneku
5 lžic olivového oleje
2-3 větvičky čerstvého rozmarýnu
2-3 větvičky čerstvého tymiánu
1 bylinková kostka
1 vrchovatá lžíce hrubozrnné soli
Recept si zatím oblíbilo 37 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Olivový olej smícháme s potrhanými bylinkami a celým, neoloupaným stroužkem česneku a necháme louhovat do druhého dne. Mrkev oloupeme a nakrájíme na šikmé, asi 2 mm silné plátky a promícháme ji s bylinkovým olejem a lžící soli.

  2. Rozpálíme suchou širokou pánev a když je horká, vsypeme do ní mrkev. Přidáme 2 nastrouhané stroužky česneku a bylinkovou kostku (nemusí být) a za průběžného prohazování opékáme asi 15 minut.

  3. Troubu předehřejeme na 220°C, do zapékací misky přendáme orestovanou mrkev, kterou promícháme s neoloupanými stroužky česneku a případně dochutíme. Pečeme asi 40 minut a občas promícháme. Podáváme samotné nebo jako přílohu k minutkovému masu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 127 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečená bylinková mrkev

  • Eva Eva(neregistrovaná)

    ne sýr , ale sůl

    Odpovědět

  • Eva Eva(neregistrovaná)

    určitě nemusíte tak dlouho opékat, ani masox nemusíte dávat, raději , bylinky sýr po ukončení pečení trochu zdravých tuků a slunečnicových semínek do toho

    Odpovědět

  • Kvetinka Kvetinka

    dělám podobně k pečenému kuřeti. mrkev a petržel dohromady jsou super :yes:

    Odpovědět

  • popoluska340 popoluska340

    Ukladam na vyskusanie,mnaam.:yes::yes:

    Odpovědět

  • Daniel Daniel(neregistrovaný)

    Prečo neolúpaný cesnak? Má to nejaký zvláštny význam? Inak to vypadá super, len toto ma trochu prekvapilo :)

    Odpovědět

  • lubinka lubinka

    dokonalý recept- pečená mkrvička a na to flákota masa - tak tuto kombinici já můžu:-K

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Zase dobrůtka, která na mně "vykoukla" z náhodných receptů! Mrkev miluji dušenou s vepřovým, ale doma by to nepozřeli, srabové. :-)) Tak si tuhle dobrůtku uvařím jen pro sebe, Eli! Krása :-p:yes::yes:+

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Eli, dobrej nápad,co tě napad:-Dzaručeně udělám, mi mrkvičku rádi a zvlášť, když je zase jinak dělaná;-)Zaručenej 5.bodík:yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    :-O..Tak to koukám, co jde s mrkví udělat. K masíčku to musí být opravdu chuťově zajímavá příloha:yes::yes:4.

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Eli, to je super parádní:yes:. Živě to vidím s nějakými medailonky z panenky:-p:-p. :-!:-)):yes::yes::-K +2

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    hmmm ... dobrůtka :yes:

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Mrkev je u nás oblíbená, dokonce i dušená, dávám do ní nakonec trošku skořice, ale tato vypadá skvěle. Uvařila bych ji hned, ale nedostanu se k potřebným bylinkám, takže zatím odkládám, ale bodík posílám :yes::-p:-):-K

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Mně právě moc nejede obyčejná dušená mrkev, nemám ráda tu její sladkou chuť, takže jsem vymýšlela, jak ji doladit a udělat z ní parádní jídlo. A také proto, že nás moje zlatá tchýně neustále zásobuje zeleninou všeho druhu...;-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Ó, bože, někdo by řekl obyčejná mrkev...:-p:-p tohle bych si dala hned:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: mrkev recepty co udělat z mrkve pečená mkev pečená mrkev jako příloha recept na pečenou mrkev recepty z mrkve peceni z mrkve ppečená mrkev pečená petržel pecena horka mrkev mrkev recept mrkev jako příloha pecena nebo grilovana mrkev pecene mrkev celer petrzel pečená.mrkew recepty mrkev příloha k mrkvi priloha z mrkve recept zeleninová příloha pecena mrkev

Zapomněl/a jsem heslo