Časté chyby při přípravě marokánek: Přepečené a tvrdé placky nikoho neohromí
Kandovanému ovoci ve spojení s ořechy a čokoládou se nedá odolat. Právě proto jsou marokánky během vánočních svátků k vidění na většině slavnostních tabulích. Předejděte chybám, abyste si je mohli vychutnat.
Přípravou marokánek nestrávíte mnoho času, o to více je však potřeba dodržovat postupy, a to nejen ve vámi zvoleném receptu, ale i ty obecné, platící pro přípravu různých obměn tohoto cukroví. Naučte se, jak udělat marokánky zcela bezchybně.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
6 častých chyb při přípravě marokánek
Vláčné cukroví plné ovoce a ořechů milují především děti, ovšem ani dospělí jimi nepohrdnou. Seznamte se s nejčastějšími chybami, se kterými se můžete během přípravy marokánek setkat, a zjistěte, jak snadno jim lze včas předejít.
- Z nekvalitních surovin nelze ani při sebevětší snaze docílit kvalitního výsledku. Nešetřete na sobě ani na rodině, Vánoce jsou jen jednou do roka.
- Směs připravovanou v hrnci průběžně míchejte a neodcházejte od sporáku ani z kuchyně, aby vám nepřekypěla ven z hrnce nebo se nepřipálila.
- Připravenou směs základu smíchaného s kandovaným ovocem a nahrubo nasekanými ořechy nechte před tvarováním marokánek nejprve alespoň zčásti vychladnout. V opačném případě budete bojovat s tvarováním na plechu.
- Placičky tvarujte nižší, příliš vysoké se nepropečou až do svého středu.
- Marokánky pečte ve vyhřáté troubě podle vámi vybraného receptu, ovšem neodcházejte od trouby. Placičky hlídejte a jakmile jejich okraje dosáhnou nádherně zlatavé barvy, vytáhněte je z trouby. Přepečené marokánky jsou opravdu nepoživatelně tvrdé a nedobré, což by byla škoda práce i surovin.
- Jestliže máte v plánu marokánky máčet v čokoládě, je nezbytné počkat do jejich plného vychladnutí. Teplé marokánky by se vám rozpadaly v rukou a čokoláda by na nich nezasychala tak rychle, jako na již vychladlých kouscích.
Tip: Nemáte v oblibě kandované citrusové kůry ani ovoce? Ani tak nemusíte přijít o vynikající marokánky. Namísto kandovaných dobrot použijte sušené ovoce podle vlastních preferencí - například rozinky, pokrájené sušené švestky, meruňky, ale i hoblinky kokosu či různé ořechy - fantazii a chutím se meze naštěstí nekladou.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Bojovali jste někdy s přípravou marokánek? Napište nám do komentářů, co vás při jejich výrobě trápilo, a jak jste si s daným problémem poradili. Pro inspiraci vám přinášíme snadný a názorný videorecept na měkké a vláčné marokánky.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře