Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marokánky a florentýnky vypadají hodně podobně. Přesto jsme několik rozdílů vypátrali
Zdroj: Toprecepty.cz

Připadají vám marokánky a florentýnky podobné? Zdánlivě jde o totožnou sladkost s různými názvy, ale není to tak. Rozdíly jsou v přípravě i ve složení, třebaže vypadají hodně podobně.

Florentýnky neobsahují mouku, zato místo směsi ovoce a rozinek je v nich kandovaná pomerančová kůra, která jim dodává typickou chuť. Jsou také hodně tenoučké, roztečou se do síly papíru.

Jak na marokánky

Známější marokánky můžete zkusit podle tohoto receptu:

V hrnci promícháte 150 ml smetany ke šlehání, 75 g másla, 100 g hnědého cukru, 40 g medu a 115 g hladké mouky a povaříte nad mírným plamenem do zhoustnutí.

Pak odstavíte a vmícháte 150 g směsi sekaných mandlí a ořechů, 160 g směsi pokrájeného sušeného nebo kandovaného ovoce a 50 g rozinek.

Dvěma lžičkami děláte hromádky dál od sebe na plech vyložený fólií na pečení, trošku rozplácnete a pečete při 170 °C dozlatova.

Na florentýnky je potřeba pomerančová kůra

Na florentýnky si připravte hlavně kandovanou pomerančovou kůru a mandle oloupané a nakrájené na hranolky nebo plátky.

150 g cukru, 90 g medu a 175 g (2 dl) smetany ke šlehání svařte a odstavte. Pak přidáte 150 g posekané kandované pomerančové kůry a 150 g mandlových hranolků nebo lupínků.

Ze vzniklé hmoty tvarujete placičky na plech vyložený teflonovou nebo silikonovou fólií na pečení a upečete v mírné troubě při 150 °C dorůžova. Naše šikovná uživatelka hmotu dávala na linecká kolečka a pekla společně. 

Marokánky i florentýnky po upečení zdobíte na spodní straně čokoládou. Uchovávejte je v suchu a chladnu. Tak příjemné pečení!

Komentáře

Tonja: :-K Totéž, jako Rusové neznají ruská vejce a Španělé španělské ptáčky. A dalších příkladů najdeme více. :-)

Zajímavé je, že marokánky žádný Maročan nezná. A Maročanů já znám spoustu.

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky