Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak nejlépe ozdobit marokánky čokoládou. Představíme vám 3 snadné a rychlé způsoby
Zdroj: TopRecepty.cz

Křupavé placičky, které jsou plné kvalitních surovin, má rád skoro každý. Jsou nejen velmi chutné, ale díky exotickému vzhledu ozvláštní nabídku vánočního cukroví i na pohled. V dnešním článku vám poradíme, jak co nejsnadněji ozdobit marokánky čokoládovou polevou.

Marokánky jsou zkratkou pro původní název ,,marocká placka". Recept pochází ze severní Afriky, ale nyní ho už můžeme zařadit i mezi českou vánoční klasiku, která se těší velké oblibě. Placky, jejichž základem je med nebo cukr, oříšky a kandované nebo sušené ovoce, jsou raz dva hotové a zvládnou je i začátečníci.

Jak co nejsnadněji ozdobit marokánky čokoládou

Existuje několik způsobů, jak můžete marokánky ozdobit. My vám poradíme tři nejčastěji používané. Nejprve je však nutné nechat upečené placičky vychladnout a poté nechat dostatečně rozehřát čokoládovou polevu, aby se s ní snadno pracovalo. Vždy se zdobí spodní hladká strana marokánek.

  1. Prvním a nejčastějším způsobem je namáčet spodní část marokánek do kastrůlku s rozehřátou polevou. Dejte si pozor, ať si nespálíte prsty.
  2. Rozehřátou čokoládovou polevu můžete na spodní část marokánek také namazat příborovým nožem (kulatým). Zamezíte tím popálení prstů a na závěr můžete do čokoládové polevy udělat příborovou vidličkou několik vlnek, aby bylo cukroví lahodící oku.
  3. Nejjednodušším způsobem je rozložit marokánky na špejle, které položíme na plech a za pomocí lžíce pocákat jednotlivé kousky čokoládovou polevou.

Znáte i jiný způsob, jak co nejsnadněji ozdobit marokánky? Pokud ano, budeme rádi, když se o své tipy s námi podělíte do komentáře pod článkem.

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více