Čím nahradit vejce v kynutém těstě? Prozradíme, zda je vejce vůbec potřebné
Kynuté těsto je neodmyslitelnou součástí české kuchyně. Připravujeme z něj rohlíky, bagetky, chleby, buchty, koláče, ale i knedlíky. Pokud vám došla vejce a vy chcete zadělat těsto, poradíme, čím je nahradit a zda je to nutné.
Všechna děvčata na vdávání by měla ovládat přípravu kynutého těsta - tak to bylo dříve. V dnešní době tyto schopnosti upadají v zapomnění, přesto se stále najdou mladé hospodyňky, které se dávných zvyků nechtějí vzdát. Poradíme vám, čím nahradit vejce v kynutém těstě a zda je vůbec potřeba je jakkoliv nahrazovat.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Čím nahradit vejce v kynutém těstě
Vejce v kynutých těstech často nahrazuje tuk, nejčastěji se jedná o sádlo či olej. Použít můžete také máslo, ovšem těsto se sádlem zůstává vláčné po delší čas. Během přípravy kynutého těsta se tedy bez vajec naprosto bez problému obejdete.
V případě nejrůznějších moučníků z nekynutého těsta lze vejce nahradit mnoha způsoby, například rozmačkaným banánem, ovocným pyré, chia semínky, arašídovým máslem, luštěninovými moukami nebo například pudinkovým práškem.
Máte své oblíbené kynuté těsto? Pokud ano, napište nám o něm do komentářů, budeme se těšit. Jestliže oblíbené těsto bez vajec nemáte, můžete vyzkoušet přípravu domácích langošů - těsto zvláční přidaný jogurt a vejce nejsou potřeba.
Komentáře