Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smetana má za úkol zjemnit a dochutit polévky i omáčky a dodat jim sytost. Mnoho omáček si bez smetany nedokážeme představit - svíčkovou, koprovou nebo sýrovou. Smetanu v nich tak úplně nahradit nelze.

Každý z nás se už dostal do situace, kdy až při vaření zjistil, že smetana došla. Obchod daleko, partner v práci - co se dá v takové situaci dělat? Musíme si poradit a dosáhnout výsledku, kdy rozdíl mezi smetanou a náhražkou nikdo nepozná.

Co dát do polévky místo smetany

Odborník rozdíl pozná a umí smetanu nahradit - laik se učí:

Čím se dá nahradit tučná smetana

Vydatné pokrmy obsahují tučnou smetanu, která je i zahustí:

  • Kokosové mléko - nejpoužívanější alternativa mléka ve slané i sladké kuchyni.
  • Sójové mléko je vhodné pro vegany a lidi s intolerancí na laktózu.
  • Kyselé mléko, například kefír a acidofilní mléko, použijeme do kyselých polévek.

Oblíbená indická jídla se neobejdou bez kokosového mléka - například květákové kari, na jehož přípravu se můžeme podívat ve videu:

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli