Co dát do polévky místo smetany? Zkusíme kokosové a sójové mléko nebo kefír
Smetana má za úkol zjemnit a dochutit polévky i omáčky a dodat jim sytost. Mnoho omáček si bez smetany nedokážeme představit - svíčkovou, koprovou nebo sýrovou. Smetanu v nich tak úplně nahradit nelze.
Každý z nás se už dostal do situace, kdy až při vaření zjistil, že smetana došla. Obchod daleko, partner v práci - co se dá v takové situaci dělat? Musíme si poradit a dosáhnout výsledku, kdy rozdíl mezi smetanou a náhražkou nikdo nepozná.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Co dát do polévky místo smetany
Odborník rozdíl pozná a umí smetanu nahradit - laik se učí:
- Plnotučné mléko s hladkou moukou se hodí například do špenátové polévky.
- Mléko s máslem - rozehřejeme 200 ml mléka s 50 g másla a promícháme.
- Kysaná smetana se hodí do polévek, které musíme okyselit před servírováním.
Čím se dá nahradit tučná smetana
Vydatné pokrmy obsahují tučnou smetanu, která je i zahustí:
- Kokosové mléko - nejpoužívanější alternativa mléka ve slané i sladké kuchyni.
- Sójové mléko je vhodné pro vegany a lidi s intolerancí na laktózu.
- Kyselé mléko, například kefír a acidofilní mléko, použijeme do kyselých polévek.
Oblíbená indická jídla se neobejdou bez kokosového mléka - například květákové kari, na jehož přípravu se můžeme podívat ve videu:
Komentáře