16 báječných sladkých dobrot se želatinou, na které se nám sbíhají sliny
Želatina je jemný klih, který vznikne vařením klihovitých částí masa, jako jsou kosti, kůže a jateční odpad s vysokým obsahem kolagenu. Vepřová želatina a přírodní agar mají bohaté využití ve sladké i slané kuchyni.
Želatinu známe jako sladký barevný přeliv přes ozdobně naskládané ovoce na moučníku. Želatina sama nemá žádnou barvu a chuť, jen jemně voní po klihu. Rozpouští se ve šťávách z kompotu, v sirupech nebo ve směsi na nepečené dorty.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Recepty ve výběru
- Ovocné řezy s pudinkovo tvarohovým krémem a želatinou
- Nepečený dort s ovocem a želatinou
- Želatinové jednohubky
- Jahodový dort se želatinou
- Želatinový dortík
- Jahodový pohár s marcipánovým krémem
- Piškot se želatinovým kokosem
- Nepečený cheesecake s ovocem a želatinou
- Ovocný dortík se želatinou
- Jarní moučník s rebarborou, jahodami a barevnou želatinou
- Piškotový dort s tvarohem a jahodovým želé
- Řezy s jahodami a želatinou
- Domácí želé hadi
- Letní mls
- Kefírové nepečené bábovičky - dia
- Dvojbarevný tunel
1/16
1/16
Komentáře