 
		
Jarní moučník s rebarborou, jahodami a barevnou želatinou
Kombinace lehce nakyslé rebarbory a slaďoučkých jahod, jde prostě k sobě. Moučník zajímavé chuti, se žmolenkou a dvěma druhy želatiny na povrchu, zpříjemní posezení u hrnku dobré kávy.
Suroviny pro 1 plech
velikost plechu přibližně 25x35 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 411 kJ / 3 683 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 85,90 g | 
| Tuky | 143,08 g | 
| Vláknina | 15,50 g | 
| Cholesterol | 1,01 g | 
| Sodík | 590 mg | 
| Sůl | 1,99 g | 
| Sacharidy | 494,87 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 170 °C.
	Krok 2: Rebarboru oloupeme a pokrájíme. Jahody pokrájíme.
	Krok 3: Mouku promícháme s práškem do pečiva a prosejeme. Přidáme vejce, olej, mléko, vanilkový cukr, cukr a rum. Vše dobře promícháme na vláčné těsto.
	Krok 4: Z cukru, polohrubé mouky a másla vytvoříme mnutím prsty žmolenku.
	Krok 5: Těsto nalijeme na plech, posypeme rebarborou, jahodami a slabě zasypeme žmolenkou.
	Krok 6: Vložíme do trouby a pečeme zhruba 25 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme od koláče a po vytažení musí být suchá. Po upečení necháme koláč chladnout na mřížce.
	Krok 7: Kiwi rozmixujeme s vodou a želatinou. Ještě vlažné barevné želatiny nalijeme "cik-cak" na vychladlý koláč s ovocem. Necháme v chladu. Můžeme zdobit šlehačkou.
Zveřejněno 13. 4. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Jarní moučník s rebarborou, jahodami a barevnou želatinou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0o93
Moje poznámka
					 
				
Jarní moučník s rebarborou, jahodami a barevnou želatinou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0o93
Nejnovější recepty
	
			 
	
Kuřecí čtvrtky na zelenině z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 1 hodinou
	
			 
	
Restovaná vepřová játra, volská oka a zeleninový salát
Přidáno před 3 hodinami
	
			 
	
Pikantní čočková polévka se zeleninou
Přidáno před 4 hodinami
	
			 
	
Zapečený květák s nivou
Přidáno před 5 hodinami
	
			 
	
Nejlepší langoše
Přidáno před 5 hodinami
	
			 
	
Grilovaná dýně s vůní ořechů
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Tvarohovo-jablková bábovka
Majavcelicka před 9 minutami
	
			 
	
Pečené maso a speciální cibulová omáčka
BinaSa před 51 minutami
	
			 
	
	
Svíčková na smetaně
JohnyCipera před 3 hodinami
	
			 
	
	
Piškotový korpus
Mish_Ellie před 3 hodinami
	
			 
	
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
TondaJ před 4 hodinami
	
			 
	
	
Buchta bez vajec
DenaS před 6 hodinami
	
			 
	
	
Mazanec
[email protected] před 6 hodinami
	
			 
	
Langoše z kyšky
Ivetafrankova před 8 hodinami
	
			 
	
	
Kuře à la husa
Alesik před 8 hodinami
	
			 
	
Dršťková polévka z předvařených drštěk
milan.pohy před 8 hodinami
						Tématické fráze:
						
							koláč s rebarborou a jahodami, 
						
						
							rebarborový koláč s jahodami, 
						
						
							buchta s rebarborou a jahodami, 
						
						
							jahodový moučník se zelatinou, 
						
						
							buchta s jahodami a rebarborou, 
						
						
							jahodový koláč s rebarborou, 
						
						
							jahodový moučník s želatinou, 
						
						
							kolac s jahodami a rebarborou, 
						
						
							jahodové moučníky s želatinou, 
						
						
							jahodové moučníky, 
						
						
							řezy s rebarborou a jahodami, 
						
						
							jahodový moučník, 
						
						
							moučnik s rebarborou, 
						
						
							rebarborový kolac se želatinou, 
						
						
							rebarborový koláč s želatinou, 
						
						
							jahodovo rebarborová buchta, 
						
						
							drobenkový koláč s rebarborou a jahodami, 
						
						
							moučniky s rebarborou, 
						
						
							jahody s rebarborou, 
						
						
							jahodové buchty s rebarborou
						
					
						Suroviny:
						
							mouka polohrubá, 
						
						
							vejce, 
						
						
							olej, 
						
						
							mléko, 
						
						
							cukr vanilkový, 
						
						
							cukr krupice, 
						
						
							prášek do pečiva, 
						
						
							rum, 
						
						
							rebarbora, 
						
						
							jahody, 
						
						
							cukr, 
						
						
							mouka polohrubá, 
						
						
							máslo, 
						
						
							želé jahodové, 
						
						
							kiwi, 
						
						
							želatina
						
					
 
	 
 
 
 
 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
	 
 
 
 
 
 
 
 
 
	 
 
 
 
 
 
 
	 
 
Komentáře (13)