Jablkové hrnkové lívanečky: Dopřejte si nadýchané lívanečky ochucené jablky a skořicí
Přivítejte podzim sladkou vůní jablíček a skořice. Přidejte je do těsta na nadýchané lívanečky a obejdete se bez dalšího slazení. Můžete si pohrát s výběrem mouky a na závěr lívanečky doladit oblíbenou marmeládou, kopečkem zakysané smetany a posypkou z drobného ovoce.
Když do těsta přidáte jablíčka, získáte hned dvě výhody. Lívanečky budou přirozeně sladší, takže nemusíte použít tolik cukru, a navíc jim dodáte více živin. Místo klasické mouky můžete zkusit i ječnou, která se na lívanečky skvěle hodí.
Jablečné a voňavé lívanečky k snídani
Máte rádi lívance k snídani, ale vaše ráno bývá příliš hektické? Připravte si je klidně už den předem. Ráno je jen krátce prohřejete na pánvičce a rychlá snídaně bude vcukuletu na stole. S přípravou vám pomůže videonávod na jablečné hrnkové lívanečky a další užitečné tipy najdete přímo v článku.
Jablkové hrnkové lívanečky
Na lívancové těsto budete potřebovat 1 hrnek hladké mouky, 1/2 kypřicího prášku do pečiva, 1 hrnek mléka, 1 hrnek nastrouhaných jablek, 1 vejce. Podle chuti přidejte mletou skořici. Déle si připravte olej na smažení.
Povrch lívanečků můžete doladit zakysanou smetanou a marmeládou.
-
Jablka omyjte, oloupejte a nastrouhejte nahrubo.
-
V míse smíchejte mouku s kypřicím práškem a skořicí, přidejte mléko, vejce a nastrouhaná jablka.
-
Vše dobře promíchejte, aby vzniklo hladké těsto.
-
Na lívanečníku nebo na pánvi rozehřejte olej a smažte lívanečky dozlatova z obou stran.
-
Hotové lívanečky podávejte s oblíbenou marmeládou a ozdobte zakysanou smetanou. Můžete je doplnit drobným ovocem.
Podzim patří jablkům, podívejte se, jak si je uskladnit na zimu, abyste jich měli i v tomto období dostatek.
Přejeme dobrou chuť.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře