Jahodové indiánky: Růžový sníh ukryjte do kabátku z čokolády nebo fondánové polevy
Indiánky jsou retro zákusky, které jsou oblíbenou dobrotou dodnes. Skládají se z velkého kulatého piškotu (bufleru) s věžičkou našlehaného bílkového ochuceného sněhu, politou čokoládou nebo barevnou polevou.
Indiánky stály na pultech cukráren jako vojáci. Každý miloval křupnutí čokolády mezi zuby a chuť bílkového krému, který se rozplýval v ústech. Piškot končil v koši - po záplavě jemného krému nikomu suché kolečko nechutnalo. Naše babičky si poradily i s tímto problémem - ochucený sníh nastříkaly na doma upečené měkké buflery.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit buflery pod indiánky
Kulaté piškoty - buflery - jsou podstavcem pod krém na indiánky:
- Ušleháme 3 bílky se 40 g krupicového cukru, špetkou soli a 2 lžícemi vody.
- Vmícháme 3 žloutky a 90 g hladké mouky do hladkého těsta bez žmolků.
- Těstem naplníme cukrářský sáček a na pečicí papír tvoříme stejná kolečka.
- Plech vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme 10 minut na 170 °C.
Jak připravit jahodový bílkový sníh
Použijeme italskou metodu přípravy sněhu - meringue:
- Ušleháme 3 bílky, 100 g krupicového cukru a 2 lžíce citronové šťávy.
- Přidáme 100 g jahodového pyré a sníh vyšleháme do hladkého krému.
- Svaříme 100 ml vody a 200 g cukru a tenkým pramínkem ho vlijeme do sněhu.
- Krém šleháme, dokud nebude pevný a lesklý. Naplníme ho do sáčku.
- Na buflery nanášíme bílkový sníh meringue ustřihnutou nebo řezanou špičkou.
- Indiánky necháme zaschnout, dokud nepřestanou na povrchu lepit.
Komentáře