Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Indiánky jsou retro zákusky, které jsou oblíbenou dobrotou dodnes. Skládají se z velkého kulatého piškotu (bufleru) s věžičkou našlehaného bílkového ochuceného sněhu, politou čokoládou nebo barevnou polevou.

Indiánky stály na pultech cukráren jako vojáci. Každý miloval křupnutí čokolády mezi zuby a chuť bílkového krému, který se rozplýval v ústech. Piškot končil v koši - po záplavě jemného krému nikomu suché kolečko nechutnalo. Naše babičky si poradily i s tímto problémem - ochucený sníh nastříkaly na doma upečené měkké buflery.

Jak připravit buflery pod indiánky

Kulaté piškoty - buflery - jsou podstavcem pod krém na indiánky:

  • Ušleháme 3 bílky se 40 g krupicového cukru, špetkou soli a 2 lžícemi vody.
  • Vmícháme 3 žloutky a 90 g hladké mouky do hladkého těsta bez žmolků.
  • Těstem naplníme cukrářský sáček a na pečicí papír tvoříme stejná kolečka.
  • Plech vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme 10 minut na 170 °C.

Použijeme italskou metodu přípravy sněhu - meringue:

  • Ušleháme 3 bílky, 100 g krupicového cukru a 2 lžíce citronové šťávy.
  • Přidáme 100 g jahodového pyré a sníh vyšleháme do hladkého krému.
  • Svaříme 100 ml vody a 200 g cukru a tenkým pramínkem ho vlijeme do sněhu.
  • Krém šleháme, dokud nebude pevný a lesklý. Naplníme ho do sáčku.
  • Na buflery nanášíme bílkový sníh meringue ustřihnutou nebo řezanou špičkou.
  • Indiánky necháme zaschnout, dokud nepřestanou na povrchu lepit.

Sladké drobečky

Indiánky uchopíme za buflery a namočíme do hrnku s rozpuštěnou polevou. Odkládáme je na mřížku nebo na pečicí papír. Použijeme ve vodní lázni rozpuštěnou tmavou čokoládu, bílou čokoládu nebo fondánovou polevu s kapkou růžového barviva či ruby čokoládu s kakaovým máslem.
 
(Zdroj: Vendulka Pikorová)

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli