Praví Indiánci

Dornysek Kuchařka:

Doba přípravy: cca 1 hodina Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 12 názorů

511
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Suroviny

6 bílků
200 g cukru krupice
Nyní v akci
1 jahodový vitacit
1 balíček piškotů
čokoláda na vaření
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Bílky s cukrem a vitacitem šleháme el. šlehačem ve vodní lázni cca 20 minut. Musíme dávat pozor, aby teplota vodní lázně nebyla příliš vysoká a bílky se nám neuvařily.

  2. Vzniklou hmotu naplníme do cukrářského sáčku a stříkáme na piškoty.

  3. Indiánky necháme hodinu odležet a pak namáčíme v roztopené čokoládě, necháme ztuhnout.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Praví Indiánci

  • Ivča Ivča(neregistrovaná)

    zrovna jsem je dodělala a musím říci že jsou vynikající na vánoce je udělám znova:-p:-):-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p

    Odpovědět

  • Zuzana Zuzana(neregistrovaná)

    jdu koupit suroviny a zkusím udělat:-):-)

    Odpovědět

  • Kvestr Kvestr

    :yes::-p:-K..slaďounký...:-p

    Odpovědět

  • Miluše Miluše(neregistrovaný)

    prosím vás jakou mají trvanlivost?Děkuji;-)

    Odpovědět

  • Lucka Lucka(neregistrovaná)

    Tak jsem je také zkusila, protože indiánky miluju :) Byly hotové raz dva! Dělala jsem jen ze 3 bílků, takže na to padlo asi jen 60 g cukru + jsem tam mrskla 2 lžičky domácího jahodového džemu. Sladké to bylo ažaž a šlehala jsem to na vodní páře na nejvyšší stupeň normálně el. šlehačem. Vyšlehané to bylo fakt mega rychle! Fakt max. 5 minut jsem to šlehala. Ale to bylo tím, že jsem to šlehala fakt ve vysoké teplotě, ale musí se to rychle, aby se bílky nepřipálily. Pak jsem to hodila do dřezu napuštěného ledovou vodou a šlehala dál, bílky coby dup zchladly a byly ještě hustší :) Pak jsem to zdobičkou aplikovala na ty piškoty :D No to mi moc nešlo, ale některé jsou pěkné :) Mám z toho asi jen 2 malé talířky, ty jsem dala postupně do mrazáku a pak namáčela v čokoládě. Díky tomu, že byly zchladlé, ta to šlo docela dobře. A jsou výborné! Udělejte si je, je to fakt rychlé, jednoduché a super, lepší než z cukrárny :)

    Odpovědět

  • majda 2 majda 2

    Tak na takou pěnu si pamatuji ze školy v hodině Vaření,jen místo Vitacitu jsme tam dávali marmeládu.Dělala jsem si to pak nějaký čas doma,když jsem měla na něco chuť,pak přišel tento recept k zapomnění.Děkuji za připomenutí a posílám bodík!:-p:-*:yes:

    Odpovědět

  • Dornysek Dornysek(autor receptu)

    Jsou opravdu výborné, ta pěna mi připadá jako z cukrárny ;) Doporučuji ;)

    Odpovědět

  • srettka srettka

    tak pindiánky moc nemusím, vždycky jsem jen vožerouskala polevu, ale vypadaj krásně a pro fajnšmekry prima nápad;-):yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Můj nejoblíbenější zákusek:-p, škoda, že mám alergii na bílky, ale co, pak bych spravila kapkama, ne?;-):yes:

    Odpovědět

  • Boubelinda Boubelinda

    Předloni jsem dělala taky (bez vitacitu), ale moc to na odbyt nešlo.:-S

    Odpovědět

  • Dornysek Dornysek(autor receptu)

    My pečeme až teď, a s konzumací u nás problém nebude :)

    Odpovědět

  • Věrka. Věrka.(neregistrovaný)

    Ty mě děláš chutě, ty já mám hrozně ráda. Ale už nic letos nepeču, už toho je, že nevím kdo to všechno sní.

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo