Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rolovaný bramborový knedlík je efektní a zase jiné zpracování klasického bramborového těsta. Náplň může tvořit tepelně upravené maso, smažená cibulka, bylinky, připravený vychladlý špenát nebo jiná zelenina anebo, jako v našem videu, plátky slaniny.

Nastrouhané uvařené brambory podle receptu osolíme, přidáme vejce, mouku, škrob, krupičku a zpracujeme na těsto, do kterého zapracujeme kousky změklého másla. Těsto musí být kompaktní a hladké.

Postup přípravy

Pracovní desku navlhčíme vodou a potáhneme potravinovou fólií. Fólii potřeme olejem a rozválíme na ni připravené těsto do tvaru obdélníku. Těsto potřeme žloutkem, potřeme nebo poklademe náplní, ale ne zcela do krajů.

Pomocí fólie těsto zabalíme do rolády. Překrojíme na menší roládky kvůli snadnější manipulaci, každou zvlášť zabalíme do čisté utěrky a vložíme do vroucí osolené vody. Vaříme za mírného varu asi 21 minut.

Tip: ušetříte si utěrku a množství spotřebované energie, když roládky zabalíte do fólie potřené olejem a uvaříte v páře. Doba varu zůstává stejná.

Uvařený knedlík vybalíme, propícháme, aby vyšla pára a nakrájíme na plátky.

Podáváme nejčastěji k pečeným masům.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky