Hlíva pečená s bramborami na smetaně

Suroviny

400 g mladé hlívy ústřičné
5-6 brambor
2-3 stroužky česneku
2 jarní cibulky
200 g smetany 31%
80 g anglické slaniny
1-2 lžíce oleje
sůl
mletý kmín
pepř, mletá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Hlívu očistíme a hrubé konce odřežeme (použijeme do polévky nebo pod maso). Brambory nakrájíme na plátky nebo osminky, česnek na plátky a slaninu s cibulkou na kousky.

  2. Připravíme vhodný pekáček a vložíme nakrájenou hlívu, brambory, cibuli, česnek, slaninu a koření. Zakápneme olejem, vše pořádně zamícháme a obalíme v koření.

  3. Všechno zalijeme smetanou a pečeme v předehřáté troubě na 200 st. cca 35-45 minut. Podle velikosti brambor a hlívy. Pečeme doměkka a dozlatova. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu Hlíva pečená s bramborami na smetaně