Jak nastrouhat mandle? Pomůže vám struhadlo, kuchyňský robot nebo sekáček
Mandle jsou výživově velmi hodnotné, odbourávají stres i únavu a dodávají energii. Pro svou chuť jsou využívány ve sladké i slané kuchyni – do dortů a dezertů, do kaší a jogurtů, ale také do masových směsí, paštik nebo salátů.
Strouhané mandle využijete do nejrůznějších těst, ale také k posypu domácího pečiva či k obalování cukroví. Doma nastrouhané jsou oproti kupovaným vůní i chuťově výraznější. Připravte si je přesně tak, jak je do svých pokrmů potřebujete.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak jednoduše nastrouhat mandle
Podle následujících tipů docílíte nastrouhaných mandlí přesně podle vašich preferencí:
- K nastrouhání mandlí vám poslouží klasické struhadlo, pokud nemáte k dispozici struhadlo určené na ořechy.
- Jste-li majitelem kuchyňského robota s nástavcem na strouhání, máte vyhráno, mandle budou během chvilky nastrouhané.
- Manuálním či elektrickým sekáčkem docílíte nejen hrubě sekaných mandlí, ale podle doby zpracování lze docílit jemně nasekaných kousků. V nouzi lze nasekat mandle také nožem.
Pokud si mandle nestrouháte pouze k okamžitému použití, ale také do zásoby, nezapomeňte je před uskladněním nechat proschnout nebo je jednoduše zamrazte. Videorecept vás provede přípravou čokořezů pro začátečníky, kterým mandlový posyp přidá na atraktivitě i chuti:
Komentáře