Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynuté těsto na vánočku a mazance

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

webmonster

Snadný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 135 min Doba tepelné úpravy: 45 min

180 min (135 min příprava + 45 min tepelná úprava)

V domácí pekárně připravíme těsto na vánočku nebo mazanec velmi snadno. Ochutíme ho rumem, sekanými mandlemi a brusinkami. Poté z těsta vytvarujeme vánočku nebo mazanec a upečeme.

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 296 kJ /
4 134 kcal
Bílkoviny90,13 g
Tuky196,83 g
Vláknina23,38 g
Cholesterol 978 mg
Sodík 250 mg
Sůl0,55 g
Sacharidy476,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny na těsto vložíme do domácí pekárny v pořadí, jak jsou uvedeny. Nastavíme program Těsto. Krok 2: Po prvním míchacím cyklu přidáme přísady a necháme zbytek na pekárně. Krok 3: Z těsta vyrobíme buď jednu vánočku nebo bochánek. Dáme na vymaštěný nebo pečícím papírem vyložený plech a necháme další půl hodinu kynout. Troubu včas rozpálíme na 160 °C. Krok 4: Vánočku (bochánek) potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v horkovzdušné troubě po dobu 45 minut.

TIP: Jak na kynuté těsto v domácí pekárně

Zveřejněno 1. 4. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynuté těsto na vánočku a mazance

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LKJp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynuté těsto na vánočku a mazance

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LKJp

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mléko, olej, máslo, sádlo, žloutek, rum, mouka polohrubá, cukr krupice, droždí, kůra citronová, mandle sekané, brusinky, vejce

Přidat fotografie receptu