Jak připravit jahodové řezy Mrož? Upečte si moučník inspirovaný oblíbeným nanukem
Jahody patří mezi nejoblíbenější ovoce letních měsíců a přímo svádí k přípravě báječných pochoutek. Vyzkoušet můžete výborné řezy, které jsou plné šťavnatých jahod a inspirované chutí známé mražené pochoutky.
Jakmile je sezóna jahod v plném proudu, často toto ovoce zpracováváme na lahodné moučníky, které si zamiluje snad každý strávník. Řezy jsou svěží, příjemně sladké a dokonale se hodí pro chvíle pohody k šálku voňavé kávy.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit jahodové řezy Mrož
Pokud jste milovníci zmrzliny, tak právě jahodové řezy Mrož jsou tou pravou pochoutkou pro vás, rozhodně ji musíte ochutnat.
Na přípravu těsta budete potřebovat tyto suroviny:
- Nejprve oddělte žloutky od bílků. Poté vyšlehejte žloutky s krupicovým cukrem do pěny a po lžících zašlehávejte horkou vodu.
- Dále postupně přimíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a olej.
- Z bílků vyšlehejte pevný sníh a vmíchejte po částech do směsi.
- Připravené piškotové těsto vlijte na vymazaný a moukou vysypaný plech, poté vložte do trouby na 15 minut a pečte při teplotě 180 °C. Poté nechte vychladnout.
- Nyní očistěte jahody a rozmixujte na jemné pyré. Přidejte k nim dva jahodové pudinky, důkladně je rozmíchejte a krátce povařte, aby směs zhoustla. Uvařenou směs s pudinkem nechte vychladnout.
- Změklé máslo nyní ušlehejte s moučkovým cukrem a po menších částech zašlehávejte jahodovou směs. Máslo i jahodová směs musí mít stejnou pokojovou teplotu.
- Hotovou náplní potřete vychladlý piškot a nakonec celý moučník polijte rozehřátou čokoládovou polevou, promíchanou s kouskem másla.
Jahodové řezy jsou lehké a zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Jsou také skvělou volbou pro rodinnou návštěvu třeba k šálku výtečné kávy. Úvodní videorecept vám poradí, jak tento zákusek připravit krok za krokem.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře