Piškot s jahodovým želé

Jituska Kuchařka:

Moučníky , Řezy, Řezy s ovocem, bublaniny 7 názorů

59

Suroviny

Na podklad použije standartní recept na piškot.
A na vršek dortu:
čerstvé jahody
směs na želé (koupíte v supermarketu - na želé doporučuji použit ovocný sirup než vodu)
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na upečený piškot kladu jahody, většinou je krájím na půlku ještě dle velikosti, aby byli zhruba ve stejné výšce.

  2. Po té nelijeme na piškot s vyskládanými jahodami uvařenou směs na želé (po dosažení bodu varu doporučuji chvíli počkat než budeme nalévat, ať se nám to neroztéká jinam než chceme).

  3. Koláč necháme zchladnou ať se želé zafixuje na povrchu.

Poznámka

Místo jahod lze použít jakékoliv ovoce, ale vždyt je nejlepší mít čerstvé

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Piškot s jahodovým želé

  • maris maris

    ivulinko - krásné fotky;-):yes:+

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Jituško:-), dozrává první letošní ovoce, takže dneska jsem se nechala inspirovat tvým receptem, dovoluji si přidat ti sem fotečku a bodík ti letí..., děkuji:-K:yes:

    Odpovědět

  • Amira Amira

    Já dělávám želé tak, že uvařím puding, ale ne v mléku, ale ve vodě. Na broskve je z vanilkového pudingu bez chybičky.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    přesně, úplně obyčejný, dělali jsme ho kdysi pořád a najednou se na něj pozapomnělo, což je určitě škoda :-p;-):yes:

    Odpovědět

  • Jituska Jituska(autorka receptu)

    děkuji kolegyně:-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Takový krásný moučník a nevšimla jsem si, nebýt náhodných receptů. Kdysi jsme to dělali pořád, byl to takový hit do dortovnice, nějaký dobrý kompotek, třeba meruňky, z té šťávy pudink a bylo to. Jednoduché a moc dobré. takže, určitě si zaslouží plusík!!:yes:

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Mám ráda moučníky s želatinou. Jsem zvyklá dělat z normální želatiny, která je z vepřových šlach a kostí, nesmí se vařit, rozpouští se v tekutině teplé do těch 60°C, někde jsem četla maximálně 65°C. Na 250 ml tekutiny dávám 10 g želatiny. Neztuhne ale, když se přidá např. kiwi nebo čerstvý ananas. Na piškot dávám ještě nějakou mezivrstvu, aby se želé nevsáklo. Potřu marmeládou, nebo nějakým krémem, taky se hodí hustý pudink s trochou rozpuštěného másla nebo jiného tuku v kostce. Je to fajn moučník na léto :yes: Já dělám ale celoročně :-))

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo