Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová játra jsou ve správné tepelné úpravě úžasnou pochoutkou. Tato surovina má od nepaměti své pevné místo v české kuchyni a je považována za skvělý zdroj vitamínů i minerálů. Navíc dokonale zpestří jídelníček mnohých z nás.

Játra jsou součástí mnoha klasických pokrmů, bez nich bychom nepřipravili jemnou paštiku a játrové knedlíčky do polévky. Oblíbená jsou také obalovaná v trojobalu jako řízek. Aby byla játra šťavnatá a plná chuti, je třeba dodržet správný postup jejich přípravy.

Jak připravit játra na grilu

Vepřová játra se připravují snadno a hotová jsou během krátké chviličky. Marináda je navíc dokonale ochutí.

Na přípravu 3 porcí jater budete potřebovat

  1. Játra nejprve očistěte a nakrájejte na plátky.
  2. Z uvedených surovin smíchejte marinádu a pak do ní vložte plátky jater. Poté je proložte oreganem
  3. Játra nechte odležet minimálně 2 hodiny.
  4. Poté játra opečte na rozpáleném grilu nebo na grilovací pánvi, a to ze všech stran.
  5. Ugrilovaná játra chutnají báječně s opečenými bramborami, ale také s pečivem či zeleninou, doplněná domácí tatarskou omáčkou.

Nebojte se sáhnout po této surovině. Videorecept vám poradí krok za krokem, jak vepřová játra připravit, abyste si na nich pochutnali. Napište nám do komentáře, jak se vám povedly.

Dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli