Jak připravit ořechové kornoutky? Naplněné čokoládovým krémem jsou neodolatelné
Ořechové kornoutky se připravují tradičně na Vánoce, avšak toto cukroví můžete s radostí připravit i kdykoli během roku. Kornoutky jsou naplněné čokoládovým krémem a svým vzhledem přilákají nejednoho milovníka sladkého.
Příprava ořechových kornoutků vyžaduje trochu zručnosti při tvarování, avšak toto cukroví nemusíte péct. Pouze necháte kornoutky uschnout. Jejich okraje můžete následně namočit do čokolády a poté naplnit lahodným máslovým krémem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit ořechové kornoutky
- Nejprve z tvrdého papíru vystřihněte 50 čtverců o velikosti 7x7 cm. Čtverce smotejte do kornoutků a zajistěte lepicí páskou. Místo papírových kornoutků můžete také zakoupit kovové formičky.
- Nyní vložte do mísy mleté ořechy, moučkový cukr, dále přidejte rum, bílek a vypracujte těsto, ze kterého vyválíte plát o tloušťce 2 mm. Pokud se bude těsto při válení lepit, podsypte ho moučkovým cukrem.
- Plát těsta nařežte na čtverce 6x6 cm. Poté každý čtverec obtočte kolem papírového či kovového kornoutu a spoj mírně přitlačte, aby se kornoutek nerozevřel.
- Všechny připravené kornoutky naskládejte na tácek vyložený pečícím papírem spojem dolů a nechte 2 dny sušit v teplejší místnosti.
- Po vysušení opatrně vykroutíte papírové či kovové kornoutky. Špičky i okraje kornoutků namočte do čokoládové polevy a nechte zaschnout.
- Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a nechte ji mírně zchladnout. Máslo vyšlehejte do pěny a postupně do něj zašlehávejte čokoládu do vzniku nadýchaného krému.
- Do cukrářského sáčku vložte řezanou špičku a naplňte ho krémem.
- Připravené kornoutky naplňte krémem a poté uchovávejte v lednici.
Jak správně smotat kornoutky, poradí i snadný úvodní videonávod, který vám s přípravou tohoto cukroví pomůže krok za krokem. Podělte se s námi o zkušenosti, jak se vám nepečené ořechové kornoutky povedly.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vánočka a vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda | Vaječný likér
Kapr a další tradiční pokrmy
Kromě sladkého je pro Vánoce typická řada dalších tradičních receptů. Samozřejmě nesmí chybět kapr s bramborovým salátem a rybí polévka.
Mohlo by vás zajímat:
Řízek z kapra | Bramborový salát | Rybí polévka | Houbový kuba
Komentáře