Jak udělat smažené rybí filé? Nejlépe chutná v kombinaci s jemnou bramborovou kaší
Hledáte inspiraci na oběd či večeři, která je připravená během chviličky a téměř bez práce? Rybí filé je skvělou volbou především pro ty, kteří nechtějí trávit hodiny v kuchyni. Poradíme, jak snadno přeměnit filé na oblíbený řízek.
Filé je čistá svalovina ryby bez kostí, která je rozdělená na porce. Z ryb se tímto způsobem zpracovává nejčastěji pangasius nebo treska. Kvalitní filé by mělo mít pevnou konzistenci a můžete ho péct v troubě nebo smažit v trojobalu podle libosti.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit smažené filé v troubě
Smažené filé v troubě je klasika, která nás provázela celé dětství. Báječně chutná s bramborovou kaší či se zeleninovým pyré.
Na přípravu filé budete potřebovat tyto suroviny:
- Kostky filé nejprve osušte papírovou utěrkou a pokapejte citronem. Dále filé osolte a nechte chvíli odpočinout.
- V misce rozšlehejte vejce a smíchejte s jogurtem, přidejte utřený česnek, pepř a důkladně promíchejte.
- Filé namočte do vaječné směsi a poté obalte ve strouhance.
- Připravte plech vyložený pečícím papírem, který jemně potřete olejem a obalené kousky filé na něj pokládejte.
- Filé pokapejte olejem a pečte na 200 °C dozlatova. V polovině pečení můžete kousky otočit.
- Zlatavé kousky ryby podávejte s vařenými bramborami nebo s kaší.
Inspirujte se dalším snadným receptem s rybím filé, tentokrát pečeným na špenátovém lůžku a se šťavnatými rajčaty na povrchu. Rychlý videonávod vám poradí, jak postupovat krok za krokem. Napište nám, jak vám filé chutnalo.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře