Jak udělat banánový krém? Pomocí aroma, banánového pudinku nebo celého ovoce
Banány jsou podlouhlé plody tropické palmy. Jsou oblíbené pro sladkou chuť a vůni. Banány rostou ve velkých trsech, čítajících mnoho kusů. Pevné slupky mají žlutou, zelenou nebo hnědě skvrnitou barvu podle zralosti.
Banán má specifickou chuť a vůni, vhodnou do moučníkových těst a krémů, ale i do pohárů a zmrzlin. Banány se do nich dají zapracovat několika způsoby. Musíme však pamatovat i na to, že banán rozmačkáním nebo mixováním zvodnatí a zhnědne.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit banánový krém
Záleží na druhu moučníku, který připravujeme:
- Z banánového pudinku uvaříme krém, který necháme vychladnout pod fólií. Pak ho vyšleháme s máslem a cukrem, popřípadě použijeme banánové aroma.
- Rozmačkané banány přidáme do uvařeného žloutkového krému pattisiére, rozmixujeme dohladka a po vychlazení smícháme se šlehačkou.
- Do tvarohu a jogurtu vmícháme ušlehanou smetanu, moučkový cukr a banány, které rozmačkáme s citrónovou šťávou, aby nezhnědly.
Výborný banánovo-čokoládový krém připravíme ušleháním 2 zralých banánů a 100 g hořké čokolády. Krém se hodí do pohárů, k ochucení máslového krému i jako samostatná vrstva nepečeného dortu. Banánovou krémovou náplň můžeme použít i do strouhaného koláče, který připravíme podle oblíbeného receptu nebo videa:
Komentáře