Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak připravit nejlepší kápání do polévky? Vyzkoušejte šest jednoduchých rad a polévka bude jedinečná
Zdroj: Top recepty

Jaká je výhoda kapání do polévek? Je rychlé, snadné, levné a hlavně úžasně chutná. Polévka s kapáním nám připomene kouřící talíře nejlepších polévek od milovaných babiček. Prostě polévka s kapáním bude výtečná a stoprocentně "domácí".

Jakou zavářku do polévek používáte nejčastěji? Praktickou, pohodlnou a velmi oblíbenou možností je přidat různé druhy těstovin - tenké polévkové nudle, písmenka nebo jiné tvary. Další možností jsou noky nebo sice pracnější, ale o to slavnostnější knedlíčky. A samozřejmě kapání.

Jak připravit kapání do polévky

Kapání je záležitostí chvilky. V hrnečku vidličkou smícháme trochu mouky, vejce a malé množství vody nebo mléka. Lehce osolíme.

  1. Jak má být těstíčko husté? Hustota těstíčka musí být přesně "akorát", aby se dalo lít (kapat) do polévky. Čím je těstíčko hustší, tím je výsledné kapání pevnější a hutnější. Pokud je těstíčko řídké, kapání se rozvaří. Jakmile kapání jednou vyzkoušíme, příště už správnou hustotu dobře odhadneme.
  2. Jakou mouku použít? Můžeme použít hladkou, polohrubou nebo hrubou. Chybu neuděláme ani s dětskou krupičkou. Rozdíl bude ve výsledném vzhledu a chuti - z hrubé mouky a krupičky bude kapání nadýchanější, z hladké mouky "hladší a pevnější".
  3. Jak kapání ochutit? Stačí přidat do těstíčka sůl. Dále můžeme přidat koření např. strouhaný muškátový oříšek, nebo jemně nakrájenou naťovou zeleninu, např. libeček, pažitku nebo listovou petržel. Není to však nutné, protože zelenina je už v polévce.
  4. Do jaké polévky se kapání nejvíce hodí? Je výborné ve vývaru (zeleninovém, masovém), skvěle chutná v jednoduché čiré polévce se zeleninou. Protože kapání polévku zahustí, dáváme ho především do polévek, které jiným způsobem již nezahušťujeme. Ale v praxi použití kapání záleží na nás - příkladem jsou různorodé recepty z našeho receptáře.
  5. Jak kapání dávat do polévky? Úplně nejjednodušší je lít kapání přes vidličku (tzn. přes otvory vidličky) do vroucí polévky. Lijeme pomalu a zamícháme až po chvilce. Ale lít můžeme i přes cedník nebo struhadlo či haluškovač - kapání pak bude mít pěkný a stejnoměrný tvar připomínající "žížalky". Těstíčko si můžeme také dát na talíř a pomalu po částech hrnout do polévky. A ještě jednu možnost lze vyzkoušet - těstíčko dát do mikrotenového sáčku, prostřihnout malý otvor na rožku a pomalu lít do polévky. Postupujeme rychle, protože kapání je brzy uvařené.
  6. Jak dlouho musíme kapání v polévce vařit? Stačí pouhé dvě minuty a máme hotovo. Můžeme hned podávat hotovou polévku.

Jednoduché kapání do polévky

Kapání připravíme podle snadného receptu.

  • Do hrnku si připravíme 1 vejce, 1 lžíci vody, 2 lžíce hladké mouky, špetku soli a trošku sušeného libečku.
  • Všechny suroviny dobře prošleháme vidličkou do středně hustého těstíčka.
  • Připravíme si mikrotenový sáček a vlijeme do něj kapání. 
  • Naplněnému sáčku nad hrncem ustřihneme malý růžek a lijeme tenké proužky kapání do polévky. 
  • Krátce povaříme a odstavíme.

Zeleninová polévka s kapáním

Podle následujícího videa připravíme jednoduchou zeleninovou polévku s kapáním. Je krásně barevná díky použité zelenině, výborně chutná a hodí se k vaření po celý rok - v zimě i v létě. A můžeme ji uvařit i pro návštěvu.  

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky