Polévka z vepřových kostí s kapáním

HankaPu Kuchařka: HankaPu

Doba přípravy: 20 -30 min. 4 porce Polévky 9 názorů

Suroviny

vepřové kosti
1 cibule
1 mladá jarní cibulka
1 masox
3 PL hrubé mouky
1 Pl másla
1 vejce
mrkev
celer
petržel
celerová nať
kudrnka
libeček
polévkové koření
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kosti dáme vařit do osolené vody, přidáme celou cibuli a masox.

  2. Necháme vařit asi 20 min., potom vyndáme cibuli /máme ji v polévce jenom pro chuť a barvu/.

  3. Pokud máme kosti s masem, maso obereme a nakrájíme na kousky.

  4. Mladou cibulku i s natí nakrájíme na kolečka a na másle zpěníme, přidáme maso a nakrájenou kořenovou zeleninu a všechno krátce orestujeme. Potom dáme zpět do polévky, kterou necháme probublávat.

  5. Z vajíčka a hrubé mouky si uděláme těstíčko a přes vidličku ho lijeme do polévky.

  6. Přidáme nasekané bylinky, polévkové koření a případně dosolíme podle své chuti.

  7. Necháme ještě přejít varem a můžeme podávat.

Poznámka

Já dělám tuhle polévku tak z 1,5 l vody, každý si musí suroviny přizpůsobit podle svého.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Polévka z vepřových kostí s kapáním

  • HankaPu HankaPu(autorka receptu)

    Jitko, to je mi líto, že se Ti povedl uvařit takový HNUS jak píšeš, ale receptem to asi nebude.:-Q:-Q

    Odpovědět

  • Jitka Jitka(neregistrovaná)

    nejak nevim, ale ja ji ted delala a apsolutne jednim slovem HNUS. Nepovedlo se kapani. Misto knedliku, zakalena polevka obarvena do bila.:no:

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu(autorka receptu)

    Tomáš: Jo, jo Tomáši, máte úplnou pravdu. Recept je z r.2009 a to jsem opravdu hodně používala pro výraznější chuť různá ochucovadla, bujóny a masoxy. Naštěstí ta doba už je dávno pryč a dnes byste u nás marně hledal něco podobného.
    Chemie už v naší kuchyni nemá šanci. :-D
    A dík za názor.:-)

    Odpovědět

  • Tomáš Tomáš(neregistrovaný)

    Zajímalo by mě jenom proč autorka přidává do receptu masox, když silný vývar se dá udělat i bez glutamátů a podobného svinstva...

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    U nás je také tato polévka v oblibě.Většinou kupujeme vepřové maso(krkovice,kotleta)s kostí a vykostíme až doma. Postupem času,když je v mrazáku větší zásoba,tak je tento vývar s kapáním,s nudlemi, někdy i s játrovými knedlíčky:-)
    Hani,bodíků bych dala víc;-)protože to nelze,tak Ti ťukám po pěti letech alespoň+4:-p:yes:

    Odpovědět

  • Ivuška Ivuška(neregistrovaná)

    :yes: výborný :-))

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu(autorka receptu)

    Ivulinko, díky za postřeh:yes::yes: už je opraveno:-D

    Odpovědět

  • majda1512 majda1512

    Tyhle polévky miluju a za to letí bod :-)

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Asi by to chtělo poopravit - podle návodu si myslím, že kořenová zelenina nezměkne pouhým orestováním na pánvičce.

    Odpovědět

Tématické fráze: polevka z veprovych kosti vepřová polevka z kosti polevka z veprove kosti polévka z kostí kapání do polévky vepřová polévka vepřové kosti vepřova polevka s kosti kapání do polévky video veprova polevka recept vývar z vepřové kosti vývar z vepřových kostí polévka vepřová polévkové kapání polevka s kosti vepřové kosti polévka polevka s veprovych kosti polevka s kapanim polévka z vepřového vývaru kapani

Zapomněl/a jsem heslo