Polévka z vepřových kostí s kapáním

HankaPu Kuchařka: HankaPu

Doba přípravy: 20 -30 min. 4 porce Polévky 9 názorů

Suroviny

vepřové kosti
1 cibule
1 mladá jarní cibulka
1 masox
3 PL hrubé mouky
1 Pl másla
1 vejce
mrkev
celer
petržel
celerová nať
kudrnka
libeček
polévkové koření
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kosti dáme vařit do osolené vody, přidáme celou cibuli a masox.

  2. Necháme vařit asi 20 min., potom vyndáme cibuli /máme ji v polévce jenom pro chuť a barvu/.

  3. Pokud máme kosti s masem, maso obereme a nakrájíme na kousky.

  4. Mladou cibulku i s natí nakrájíme na kolečka a na másle zpěníme, přidáme maso a nakrájenou kořenovou zeleninu a všechno krátce orestujeme. Potom dáme zpět do polévky, kterou necháme probublávat.

  5. Z vajíčka a hrubé mouky si uděláme těstíčko a přes vidličku ho lijeme do polévky.

  6. Přidáme nasekané bylinky, polévkové koření a případně dosolíme podle své chuti.

  7. Necháme ještě přejít varem a můžeme podávat.

Poznámka

Já dělám tuhle polévku tak z 1,5 l vody, každý si musí suroviny přizpůsobit podle svého.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 18 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Polévka z vepřových kostí s kapáním

  • HankaPu HankaPu(autorka receptu)

    Jitko, to je mi líto, že se Ti povedl uvařit takový HNUS jak píšeš, ale receptem to asi nebude.:-Q:-Q

    Odpovědět

  • Jitka Jitka(neregistrovaná)

    nejak nevim, ale ja ji ted delala a apsolutne jednim slovem HNUS. Nepovedlo se kapani. Misto knedliku, zakalena polevka obarvena do bila.:no:

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu(autorka receptu)

    Tomáš: Jo, jo Tomáši, máte úplnou pravdu. Recept je z r.2009 a to jsem opravdu hodně používala pro výraznější chuť různá ochucovadla, bujóny a masoxy. Naštěstí ta doba už je dávno pryč a dnes byste u nás marně hledal něco podobného.
    Chemie už v naší kuchyni nemá šanci. :-D
    A dík za názor.:-)

    Odpovědět

  • Tomáš Tomáš(neregistrovaný)

    Zajímalo by mě jenom proč autorka přidává do receptu masox, když silný vývar se dá udělat i bez glutamátů a podobného svinstva...

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    U nás je také tato polévka v oblibě.Většinou kupujeme vepřové maso(krkovice,kotleta)s kostí a vykostíme až doma. Postupem času,když je v mrazáku větší zásoba,tak je tento vývar s kapáním,s nudlemi, někdy i s játrovými knedlíčky:-)
    Hani,bodíků bych dala víc;-)protože to nelze,tak Ti ťukám po pěti letech alespoň+4:-p:yes:

    Odpovědět

  • Ivuška Ivuška(neregistrovaná)

    :yes: výborný :-))

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu(autorka receptu)

    Ivulinko, díky za postřeh:yes::yes: už je opraveno:-D

    Odpovědět

  • majda1512 majda1512

    Tyhle polévky miluju a za to letí bod :-)

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Asi by to chtělo poopravit - podle návodu si myslím, že kořenová zelenina nezměkne pouhým orestováním na pánvičce.

    Odpovědět

Tématické fráze: polevka z veprovych kosti vepřová polevka z kosti polevka z veprove kosti polévka z kostí vepřová polévka kapání do polévky vepřové kosti vepřova polevka s kosti kapání do polévky video veprova polevka recept vývar z vepřové kosti vývar z vepřových kostí polévka vepřová polévkové kapání polevka s kosti polevka s veprovych kosti vepřové kosti polévka polevka s kapanim polévka z vepřového vývaru kapani

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít