Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Každý krém, který neobsahuje máslo, je zdravou a lehkou variantou k ozdobení dortů a zákusků. Krém se však nehodí k promazávání cukroví. Pudink se šlehačkou je určen k rychlé spotřebě, protože stáním řidne.

Krém z uvařeného pudinku a šlehačky se zdá jako ten nejjednodušší na světě. Bohužel patří mezi ty krémy, které se nezkušené kuchařce nepovedou, pokud udělá jednu jedinou chybu v jeho přípravě. Krém zřídne nebo se srazí, což je nepříjemné.

Jak připravit pudinkový krém se šlehačkou

Postup přípravy je jednoduchý, ale na každém kroku záleží:

  • V 500 ml mléka uvaříme pudink podle chuti - nejlepší je vanilkový. Nádobu s pudinkem hned po uvaření postavíme do kastrůlku s ledovou vodou a za stálého míchání vychladíme. Pokud vzniknou při míchání hrudky, propasírujeme pudink přes jemné sítko a ještě ho na chvíli vložíme do lednice.
  • Vyšleháme 250 ml 33% smetany s 1 vrchovatou lžicí moučkového cukru do nadýchané pěny. Tu po lžících přidáváme k pudinku a metlou vymícháme hladký krém. Pokud použijeme elektrický šlehač, může se stát, že krém zřídne a bude se hodit jen do pohárů, proložený piškoty nebo sušenkami.
Nemáte doma smetanu ke šlehání, ale zakysanou smetanu ano? Zkuste připravit řezy se svěžím pudinkovo-smetanovým krémem podle našeho videa:

Komentáře

Další tipy a triky